Βιωματικό εργαστήριο με θέμα το χαρούπι από τον γνωστό Έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα το χαρούπι και… δάσκαλο τον γνωστό Έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο MINOS BEACH στον Άγιο Νικόλαο.

Εγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Μεσόγειο και στο έργο με τίτλο «”MD.net” ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχώρησε σε αναλυτική  περιγραφή των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών και της θρεπτικής αξίας του προϊόντος ενώ ο κτηνίατρος-υγιεινολόγος τροφίμων Στάθης Γραφανάκης και μέλος της ομάδας διαχείρισης του προγράμματος ανέλυσε παραδοσιακές μεθόδους συντήρησης των τροφίμων.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ανέλυσε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών και κρητικών προϊόντων αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες  χρήσης τους στον χώρο ενός ξενοδοχείου ενώ υπήρξε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και των ομιλητών, με τον διακεκριμένο μάγειρα να παρουσιάζει φαγητά με βάση το χαρούπι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου  Γιάννης Γουλιδάκης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Στράτος Πατσάκης, ενώ για το πρόγραμμα μίλησε η συντονίστριά του Ρούλα Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Λασιθίου.