Ο κ. Μιχάλης Πεδιαδιτάκης, γενικός διευθυντής της Robinson στην Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο
Ο κ. Μιχάλης Πεδιαδιτάκης, γενικός διευθυντής της Robinson στην Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο

Με πληρότητες της τάξης του 50%-60% και μειωμένες τιμές από πακέτα κατά 20%-25% σε σχέση με εκείνες του 2019, θα “κλείσει” ο Ιούνιος στην Κρήτη για την Robinson σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Πεδιαδιτάκη, γενικό διευθυντή της Robinson στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και την Κύπρο.

Όσο για τον Ιούλιο, στο μεγαλύτερο μέρος μοιάζει χαμένο από τη βρετανική αγορά.  Μιλώντας για την εξέλιξη της φετινής  τουριστικής σεζόν ο κ. Πεδιαδιτάκης είπε στην “Π” ότι μέχρι τώρα στο ξενοδοχείο Robinson στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, οι περισσότεροι πελάτες είναι Γερμανοί, Γάλλοι, Πολωνοί. Αυτή την περίοδο οι πιο πολλοί επισκέπτες είναι ζευγάρια ή  οικγένειες με μικρά παιδιά (τα μεγαλύτερα έχουν σχολικές υποχρεώσεις) και οι μισοί από αυτούς είναι εμβολιασμένοι για τον κοροναϊό.

Ο γεν. διευθυντής της Robinson τονίζει ότι η εκτίμηση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι ότι οι πληρότητες θα αυξηθούν κατακόρυφα ωστόσο ισχυρό είναι το πλήγμα από την έλλειψη των Βρετανών τουριστών.

“Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Κάθε 2-3 ημέρες αλλάζουν οι ανακοινώσεις των κρατών για τα ταξίδια, αλλάζουν προορισμούς και οι πελάτες. Η φετινή είναι σαφώς μια σεζόν με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής” είπε. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτό που οφείλουμε εμείς να κάνουμε είναι να τηρούμε ευλαβικά το πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας, να εμβολιαζόμαστε και να φροντίσουμε να γίνει σύντομα η Κρήτη ένας “πράσινος προορισμός” για να προσελκύσουμε όσους τουρίστες μπορούμε περισσότερους, προσφέροντάς τους ασφαλείς διακοπές.

Βρετανία: Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες εντείνουν την πίεση για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες της Βρετανίας προγραμματίζουν σήμερα μια «μέρα δράσης» για να κλιμακώσουν την πίεση στην κυβέρνηση να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με μόλις λίγες εβδομάδες να απομένουν πριν την κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν.

Τουριστικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού, είναι απελπισμένες να αποφύγουν ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι λόγω της Covid-19. Αλλά με τους αυστηρούς βρετανικούς κανονισμούς καραντίνας να εξακολουθούν να ισχύουν, φαίνεται απίθανο να το πετύχουν.

Με τον Ιούλιο προ των πυλών, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG (Manchester Airports Group), που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου, κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.

Η αγωγή αφορά τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για την παραμονή τους και για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προγραμματίσουν την επανάληψη των δραστηριοτήτων τους.

Σήμερα οι πιλότοι, πληρώματα θαλάμων επιβατών και ταξιδιωτικοί πράκτορες θα συγκεντρωθούν στο Γουεστμίνστερ, στο κεντρικό Λονδίνο, και σε αεροδρόμια σε όλη τη Βρετανία για να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν υποστήριξη. Η βρετανική αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία από όσο εκείνες ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το συνδικάτο πιλότων BALPA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι καθημερινές αφίξεις και αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα κατέγραφαν πτώση 73% κατά μέσο όρο την ημέρα, σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, στη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γαλλία η αντίστοιχη μείωση ήταν μικρότερη του 60%. Τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης επηρεαστεί έντονα, με την κίνηση μέσα και έξω από το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου, Γκάτγουικ να έχει μειωθεί κατά 92%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τη βιομηχανία, προειδοποίησε το συνδικάτο. «Δεν υπάρχει χρόνος να κρυβόμαστε πίσω από ειδικές ομάδες δράσης και αναθεωρήσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της BALPA, Μπράιαν Στράτον. «Η BALPA απαιτεί από τη βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει αποτελεσματικά και να ανοίξει τις διαδρομές με τις ΗΠΑ και τους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που έχει αποκλείσει χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο».

Πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας έχουν ήδη χαθεί στον αεροπορικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου, με εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι 860.000 θέσεις εργασίας στους κλάδους των αερομεταφορών, ταξιδιών και τουρισμού να συντηρούνται μόνο από κυβερνητικά προγράμματα αδειών άνευ αποδοχών.