Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποτρέπουν τα ταξίδια, επηρεάζουν όμως την επιλογή του προορισμού. Λιγότερο ασφαλείς προορισμοί θεωρούνται η Τουρκία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Τυνησία.
Σύμφωνα με έρευνα της IPK International για τη χρονιά σε σχέση με τον αντίκτυπο της τρομοκρατίας στον τουρισμό σε 20 αγορές εξερχόμενου τουρισμού σε όλο τον κόσμο, η τρομοκρατία θα επηρεάσει τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό του 45% των διεθνών ταξιδιωτών αυτή τη χρονιά, δηλαδή 6% περισσότερους από πέρυσι.
Οι Ασιάτες από χώρες όπως η Ν. Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία, αλλά και η Ρωσία είναι πιο ευαίσθητοι στην τρομοκρατική απειλή και έτσι τείνουν να επηρεάζονται στον προγραμματισμό ταξιδίου από τις προειδοποιήσεις σε σχέση με την τρομοκρατία και την αστάθεια στους προορισμούς.
Αντίθετα, όπως σημειώνει το tornosnews, οι Ευρωπαίοι, όπως οι Δανοί, οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί, είναι λιγότερο ευαίσθητοι στην τρομοκρατική απειλή. Επίσης, οι άγαμοι δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τις προειδοποιήσεις για τρομοκρατία, ενώ όσοι ταξιδεύουν με παιδιά είναι πιο προσεκτικοί.
Εξαιτίας των παραγόντων αυτών, ο εσωτερικός τουρισμός έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το 16% των διεθνών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι δεν θα ταξιδέψουν το ερχόμενο 12μηνο ή θα ταξιδέψουν εντός της χώρας τους.
Ένα 29% είπε ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό, όμως μόνο σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς.
Το 2016 η αντίληψη περί ασφάλειας στους προορισμούς έχει μειωθεί. Το 2016, το 64% των ερωτηθέντων αξιολογούσαν την Τουρκία ως «μη ασφαλή» ενώ το 2017 το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 76%.
Οι προορισμοί που θεωρούνται ως οι λιγότερο ασφαλείς είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Τυνησία, ενώ ο Καναδάς, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Σκανδιναβία ως οι πιο ασφαλείς.