Staycation: Ή  πως να  κοροϊδέψεις τον εαυτό σου αφού δεν έχεις λεφτά για διακοπές

Οι τιμές των ακτοπλοικών εισιτηρίων, είναι εξωφρενικές.

Το κόστος της διαμονής σχεδόν σε όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς προκλητικό και όλα τα κόστη, από την ξαπλώστρα μέχρι το φαγητό και από το κλαμπ έως τις μετακινήσεις, σε δυσθεώρητα ύψη.

Στην πραγματικότητα, οι διακοπές στην Ελλάδα και ειδικά στους must προορισμούς είναι πλέον για τον μέσο Έλληνα του μέσου μισθού και της τυπικής οικογένειας, απαγορευτικές.

Και οι αφραγκίες ξαφνικά βαφτίστηκαν, staycation!

Το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, όπως γράφει Το Ποντίκι, από το πώς να δικαιολογήσεις την αδυναμία σου να πας κανονικές διακοπές.

Και να καμουφλάρεις το πρόβλημα ρίχνοντας «χρυσόσκονη» – δηλαδή στάχτη – στα ίδια τα μάτια σου!

Η λαϊκή σοφία το λέει με παροιμίες όπως «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρι», αλλά στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν πιο μοδάτες, εύπεπτες και με εντυπωσιακή δηθενιά, ορολογίες.

Staycation σημαίνει, λέει, να… «φέρεις τις διακοπές στο σπίτι», κοινώς να ωραιοποιήσεις την παραμονή σου στην πόλη και να δεις τον εγκλωβισμό σου με μία εξωραϊστική διάθεση.

Ταυτόχρονα όμως να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν όλα τα ωραία που βλέπεις στα σόσιαλ μίντια, με τον κόσμο να απολαμβάνει κανονικές διακοπές.

Με το staycation μετατρέπεις, λέει, «το σπίτι σου σε ένα παράδεισο διαμονής ή εναλλακτικά μπορείς να κλείσεις ένα διήμερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη σου».

Δηλαδή, αυτό που για διάφορους λόγους δεν μπορείς ή δεν γίνεται να κάνεις στην καθημερινότητα επιχείρησέ το το καλοκαίρι, μπας και καμουφλάρεις το υπάρχον σκηνικό.

Για παράδειγμα, αν έχεις κήπο ή βεράντα, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να τα αξιοποιήσεις, οργανώνοντας μπάρμπεκιου, δείπνο ή ακόμα και brunch! Διότι τον υπόλοιπο χρόνο είσαι μάλλον ανίκανος να το κάνεις – ουσιαστικά αυτό υπονοούν οι εμπνευστές αυτής της μόδας.

Το επιτυχημένο “staycation”, σημαίνει επίσης ότι γίνεσαι «τουρίστας στην πόλη σου» και ανακαλύπτεις άγνωστα μέρη, ή επιδίδεσαι σε διάφορες δραστηριότητες, που ονομάζονται… «self-care ιεροτελεστία» – αυτοφροντίδα, journaling, γιόγκα και άλλα τέτοια με εντυπωσιακές ονομασίες.

Η θεωρία των… «μικρών πολυτελειών»

Υπάρχει ακόμα σε αυτό το περιβόητο “staycation” και η θεωρία των… «μικρών πολυτελειών». Οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν, λέει, το συναίσθημα της χαράς και μάλιστα χωρίς να είναι και ακριβές. Φοβερές ιδέες.

xr:d:DAFXerRL4Hc:15,j:4304581766,t:23022511

Ιδού: Πιείτε το αγαπημένο σας ρόφημα το πρωί (φοβερή ιδέα, πώς δεν τον σκεφτήκαμε μέχρι τώρα και καθόμαστε και πίνουμε μη αγαπημένα ροφήματα;;) ή αγοράστε μία… βελούδινη ρόμπα (!!!), που μπορεί να δώσει ένα πρωτόγνωρο αίσθημα χαλάρωσης.

Βέβαια, για να μην υποτιμήσουμε και εντελώς αυτή την αλλοπρόσαλλη έως αλλόκοτη θεωρία του staycation, εάν ένας φτιάξει το αγαπημένο του ρόφημα – μία τριπλή κούπα με καφέ για παράδειγμα – φορέσει μία βελούδινη ρόμπα και ξεχυθεί στις… άγνωστες γειτονιές της πόλης, συμπεριφερόμενος σαν… Σαολίν – αυτοί κι αν έχουν τεχνικές χαλάρωσης και ελέγχου του νου – σίγουρα θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Και για τον ίδιο και για τους άλλους – για όση ώρα θα καταφέρει να κυκλοφορεί ελεύθερος..

Πηγή: Το Ποντίκι