το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Μπορεί το διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» να αναβαθμίστηκε αισθητά, με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και δεκάδες ακόμα δημόσιους λειτουργούς να εκθειάζουν την αναβάθμισή του, ωστόσο αυτό μάλλον δεν είναι αρκετά για όσους… κοιμούνται στα αεροδρόμια. Πάντως η ψηφοφορία αφορά πριν την ανακατασκευή της αίθουσας επιβατών.

Για μία ακόμα χρονιά η ιστοσελίδα Sleeping Airports ζήτησε από τους ταξιδιώτες να αξιολογήσουν τα κατά τόπους αεροδρόμια με βάση την εμπειρία τους, με την Ελλάδα να κατέχει τέσσερις από τις δέκα χειρότερες θέσεις, σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις των χρηστών της ιστοσελίδας.

Το διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» βγαίνει πρώτο χειρότερο στις ψήφους των χρηστών της συγκεκριμένης σελίδας, αφού μάλλον δεν «προσφέρεται» για ύπνο και χαλάρωση από το ένα ταξίδι στο άλλο. Αναφέρεται βέβαια ότι εκτός από τη βαρύτητα που μπορεί να έχει ενός τέτοιου χαρακτήρα γκάλοπ, δεν έχει ληφθεί υπόψη για την έρευνα η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου.

Την ίδια στιγμή επίσης, μέσα στα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης φιγουράρουν το αεροδρόμιο Τέγκελ, όπως και το αεροδρόμιο Σόνενφλεντ του Βερολίνου, το αεροδρόμιο Κλουζ – Ναπόκα της Ρουμανίας, το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, το Λούτον του Λονδίνου και το Παρί Μπόβε – Τιλ του Παρισιού. Στα ελληνικά αεροδρόμια της λίστας εντάσσονται το διεθνές αεροδρόμιο των Χανίων, της Ρόδου, της Σαντορίνης, αλλά και του Ηρακλείου.

Ειδικότερα η λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια, πάντα σύμφωνα με τους χρήστες της ιστοσελίδας Sleeping Airports, διαμορ- φώνεται ως εξής:

10ο: Τεγκελ του Βερολίνου, Γερμανία

Οι χρήστες υποστηρίζουν ότι έχει ατέλειωτες ουρές, πανάκριβες επιλογές από τα μηχανήματα με τα σνακ, άβολα καθίσματα και άλλα.

9ο: Σονενφελντ του Βερολίνου, Γερμανία.

Στα αρνητικά σχόλια αναφέρθηκαν οι βρώμικες τουαλέτες, η έλλειψη φαγητού και νερού τη νύχτα και τα κρύα μεταλλικά καθίσματα.

8ο: Κλουζ-Ναποκα, Ρουμανια

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο πήρε τρία στα πέντε αστέρια λόγω έλλειψης θέρμανσης και άνεσης.

7ο: Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων.

Τα παράπονα αφορούσαν τις ουρές αναμονής, τις περιορισμένες επιλογές φαγητού και την έλλειψη καθισμάτων.

6ο: Τσιαμπίνο της Ρώμης, Ιταλία.

Αναφέρεται ότι οι επιβάτες που έμειναν εκεί τη νύχτα αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω στο κρύο από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 η ώρα το πρωί.

5ο: Λούτον του Λονδίνου, Αγγλία

Τα σχόλια ήταν αρνητικά λόγω έλλειψης καθισμάτων και λόγω της αγένειας του προσωπικού. Ένας από τους χρήστες το αποκάλεσε «κόλαση» ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πιο συγκαταβατικοί.

4ο: Παρί Μπόβε-Τιλ, Γαλλία.

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τις πρώτες πρωινές ώρες το αεροδρόμιο είναι κλειστό.

3ο: Αεροδρομιο Ρόδου.

Παράπονα για μεταλλικά παγκάκια και αργό Wi -Fi.

2ο: Αεροδρόμιο Σαντορίνης.

Παράπονα για χαοτική κατάσταση με πολύ κόσμο και δυσκολία στο να κοιμηθεί κάποιος τη νύχτα.

1ο: Διεθνές Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Παράπονα για καθαριότητα, τουαλέτες, ότι δεν υπάρχουν άνετα καθίσματα και υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής.