LUX ME WHITE PALACE της Grecotel - Ν. Δασκαλαντωνάκης

Υψηλής ποιότητας προσωποποιημένο σέρβις, δωμάτια, σουίτες και βίλες φτιαγμένα με ανεπιτήδευτη κομψότητα λουσμένα στο φως και ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, σε λευκό φόντο.

Το Lux Me White Palace της Grecotel του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, στο Ρέθυμνο, προσφέρει μια  νέα εμπειρία πολυτελών διακοπών

Πρόκειται για ένα concept που άρχισε από το White Palace και ήδη έχει επεκταθεί σε ξενοδοχεία της αλυσίδας στην Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Στην τιμή του πακέτου της all inclusive – lux διαμονής, περιλαμβάνονται, με εξαίρεση τις υπηρεσίες Spa, κυριολεκτικά τα πάντα.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει θεματικά a la carte

εστιατόρια που σε ταξιδεύουν γευστικά από τη μεσογειακή ελληνική κουζίνα μέχρι την Ασία, τον Λίβανο, την Ιταλία, ενώ έχει στη διάθεσή του περισσότερες από 150 ετικέτες κρασιού και σαμπάνιας, εξαιρετικά κοκτέιλ και ποτά από τις καλύτερες μάρκες.

Πολυτέλεια για όλους

O γενικός διευθυντής του White Palace κ.Μπάμπης Γιαλιτάκης
Γαστρονομικό δείπνο στο a la carte εστιατόριο White του White Palace

Μια επίσκεψη στο ξενοδοχείο στο πλαίσιο δημοσιογραφικής πρόσκλησης, με  οικοδεσπότες μεταξύ άλλων τους κ.Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, διευθυντή λειτουργικού προϊόντος της Grecotel,κ.Βασίλη Μηναδάκη γενικό διευθυντή του ομίλου, τον γενικό διευθυντή του White Palace κ.Μπάμπη Γιαλιτάκη και την υπεύθυνη επικοινωνίας κ.Ελένη Γιακουμάκη ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε γιατί αυτό το νέο προϊόν πολυτελών διακοπών ήρθε όχι μόνο για να μείνει, αλλά και για να βρει μιμητές.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ρωτούσαμε συχνά τους οικοδεσπότες μας αν αυτά που απολαμβάναμε ήταν στο πλαίσιο της δικής μας φιλοξενίας, ή απευθύνονταν σε όλους τους πελάτες.

“Ασφαλώς είναι για όλους τους πελάτες” ήταν η απάντηση.

Το πρωινό του ξενοδοχείου είναι από τα καλύτερα  που έχουμε δοκιμάσει, σε απίστευτη ποικιλία και ποιότητα και το τελευταίο έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Από κατσικίσιο τυρομάλαμα και απάκι, μέχρι σούσι και από το παραδοσιακό ρόφημα σαρανταδέντρι μέχρι σαμπάνια.

Ανεπανάληπτη ήταν η εμπειρία του “κρητικού πρωινού” αλλά και το γεύμα στο ελληνικό “ταβερνάκι” στην καλύτερη εκδοχή του, το οποίο μεταξύ άλλων περιλάμβανε: μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, παντζάρι με γιαούρτι, σύκο και καρύδι, σπιτική χορτόπιτα, μους λευκού ταραμά με μαριναρισμένο γαύρο, χταπόδι με μάραθο και πατάτες.

Ακόμη: σαρδέλα σε κρούστα ψωμιού, σαλάτα κινόα, παντζάρι και φακές, κριθαρότο σουπιάς με το μελάνι της, ροφό με μπάμιες, φιλέτο μπαρμπούνι με σπιτικό ξύδι και δεντρολίβανο, και για το τέλος, γαλακτομπούρεκο με φρέσκο γάλα και φύλλο κρούστας από το παραδοσιακό εργαστήριο φύλλου Χατζηπαράσχου, παγωτό γιαούρτι από το παραδοσιακό εργαστήριο Αποστολάκη, μαστίχα Χίου.

Το δείπνο αρχίζει…

Μοναδική ήταν η γαστρονομική βραδιά στο White Palace το Club Restaurant του ξενοδοχείου. Το δείπνο υπό το φως των κεριών άρχισε… αρωματικά. Με δύο ψεκάσματα εσάνς μέντας στα χέρια για τις κυρίες και παλαιωμένου ουίσκι για τους κυρίους.

Ακολούθησε μια πανδαισία γεύσεων που συνοδεύτηκαν με εξαιρετικά βιολογικά κρασιά της Agreco Farms.

Γαστρονομικό δείπνο στο a la carte εστιατόριο White του White Palace
Ο κ.Μπάμπης Γιαλιτάκης

Σούπα γλυκιάς κολοκύθας, ραβιόλια βακαλάου με μελάνι σουπιάς και αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Τartare τόνου και συναγρίδας σε χυμό εσπεριδοειδών, φρέσκα φρούτα, σπιτικά τουρσιά, μους λευκού ταραμά και αφυδατωμένο αυγό.

Σφυρίδα φιλέτο με πουρέ από καραμελωμένο κουνουπίδι, baby λαχανικά, σπιτικά cracker αστακού και σάλτσα με κρόκο Κοζάνης. Σφαίρα σοκολάτας Valhrona Gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, namelaka βανίλιας και μικρά φρούτα.

Aυτή τη φορά δεν ρωτήσαμε εάν το μενού συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του πακέτου και αν μπορούν με μια κράτηση να δειπνήσουν όλοι οι πελάτες. Ξέραμε την απάντηση…

“Αυτό ακριβώς είναι το concept του ξενοδοχείου, προσωποποιημένες υπηρεσίες, εξαιρετικό σέρβις, υψηλή γαστρονομία, μία ανεπανάληπτη εμπειρία πολυτελών διακοπών για τους πελάτες μας, οι οποίοι είναι σε μεγάλο ποσοστό επαναλαμβανόμενοι” μας είπε ο γενικός διευθυντής του White Palace Μπάμπης Γιαλιτάκης.

Επίσκεψη δημοσιογράφων στην Agreco Farm
Επίσκεψη δημοσιογράφων στο Agreco Farm με ξεναγό τον Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη

Φιλοξενία και πολιτισμός

Οι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται και σε άλλα πεδία που σχετίζονται με την προώθηση του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Πρώτος ο Όμιλος εισήγαγε τα αυθεντικά βιολογικά προϊόντα στα εστιατόρια των ξενοδοχείων του συνδέοντας με πρωτοποριακό τρόπο τα ξενοδοχεία µε την τοπική αγροτική παραγωγή.

Πλέον τα προϊόντα της παραδοσιακής φάρµας της Grecotel στο Ρέθυµνο, διατίθενται µέσω του e-shop AgrecoFarms, στα Duty Free της χώρας και σε διεθνείς αγορές. Για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της μάλιστα, η Grecotel έχει τιμηθεί με ορισμένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά βραβεία σε όλο τον κόσμο και αποτελεί παράδειγμα για κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πολυεπίπεδη είναι η κοινωνική δράση του Οµίλου Ν. ∆ασκαλαντωνάκη – Grecotel µέσα από τον φορέα “Νίκος ∆ασκαλαντωνάκης – NDF”- διευθυντής είναι ο κ.Δημήτρης Στεμπίλης ο οποίος μας μίλησε για αυτές-

στο πλαίσιο της συστηματοποίησης της πολύχρονης κοινωνικής προσφοράς και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με εφαλτήριο τον γενέθλιο τόπο, το Ρέθυμνο και την Κρήτη. Ο πρώτος από τους τρεις βασικούς σκοπούς του φορέα είναι η στήριξη της εκπαίδευσης των νέων, μέσα από τη χορήγηση υποτροφιών ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κυρίως στον τουριστικό κλάδο.

Μόλις μέσα στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, ο φορέας ήδη υλοποιεί το 2ο πρόγραμμα υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Δεύτερος βασικός σκοπός είναι δημιουργική σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού, στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις που διασώζουν και προωθούν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

ομιλία του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη

Με φάρο την εμπειρία και τη συνέχιση της συνεισφοράς στην ανασκαφή και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, ο φορέας ενισχύει περαιτέρω την παρουσία του στον χώρο του πολιτισμού με σημαντικές χορηγίες, όπως αυτή των έργων συντήρησης και αναστήλωσης του Ωδείου Ρεθύμνου (Νερατζέ τζαμί), ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη για τις τελευταίες ανακαλύψεις ,αλλά και η ξενάγησή που έκανε στους δημοσιογράφους , στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας .

Τρίτος βασικός σκοπός είναι η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής της Κρήτης και όλης της Ελλάδας με τον τουρισμό, για την ουσιαστική στήριξη των τοπικών παραγωγών και την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους.