το Ρέθυμνο ως Ευρωπαϊκή Πόλη κρασιού για το 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων Recevim, οργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας του Κρητικού Κρασιού.

Η ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα και η προώθηση του οινικού τουρισμού είναι το στοίχημα που έχει βάλει το Ρέθυμνο. Ως Ευρωπαϊκή Πόλη κρασιού για το 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων Recevin, οργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας του Κρητικού Κρασιού.

Σε αυτές συμμετέχουν με βραδιές οινογνωσίας και κάποια από τα πιο γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

“Εχουμε συστήσει ομάδα εργασίας που οργανώνει τις φετινές δράσεις μας και ο στόχος είναι, μέσω δικτύων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων να αναδείξουμε συνολικά τον κρητικό αμπελώνα αναπτύσσοντας αυτή την ειδική μορφή τουρισμού, τον οινοτουρισμό”.

“Ο οινοτουρισμός συνδυάζεται με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την ιστορία ενός τόπου” είπε στην “Π” η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη
“Ο οινοτουρισμός συνδυάζεται με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την ιστορία ενός τόπου” είπε στην “Π” η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη

Αυτό είπε στην “Π” η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη, τονίζοντας ότι ο οινοτουρισμός, συνδυάζεται με την γαστρονομία, τον πολιτισμό, την ιστορία ενός τόπου.

“Η επόμενη κίνησή μας μέχρι τον Μάρτιο του 2019 είναι να συνεργαστούμε με άλλους Δήμους της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας για την συνολική προβολή του κρητικού αμπελώνα” σημειώνει η  κ. Μπιρλιράκη επισημαίνοντας ότι διεθνώς υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών που έχει ειδικό ενδιαφέρον για τον οινοτουρισμό.

Γευσιγνωσία κρητικού κρασιού σε εστιατόρια του Ρεθύμνου
Γευσιγνωσία κρητικού κρασιού σε εστιατόρια του Ρεθύμνου

Οινικοί περίπατοι και  γευσιγνωσία σε εστιατόρια

Χθες, από τις 6 έως τις 9 το βράδυ,  πραγματοποιήθηκαν οινικοί περίπατοι διάρκειας μιας ώρας ο καθένας, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η ομάδα «Rethymno Recevin» κάλεσαν τους λάτρεις του κρητικού κρασιού να συμμετέχουν στην εβδομάδα αυτή, να απολαύσουν μια μοναδική οινογαστρονομική εμπειρία στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού και οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί έως σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου είναι:

  • Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Grecotel White Palace, παρακολούθησαν  ένα Master Class από τον sommelier Γιάννη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος παρουσίασε 6 κρητικά κρασιά.

  • Το Veneto Hotel & Restaurant, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου προσφέρει ειδικό μενού και 5 ετικέτες κρητικών κρασιών σε ποτήρι και μια ειδική προσφορά, 1+1 μπουκάλι δώρο κρητικό κρασί για γεύμα 2 ατόμων. Οι πελάτες και οι επισκέπτες θα ενημερώνονται και για τις δράσεις του «Rethymno Recevin – www.veneto.gr».
  • Το εστιατόριο Αυλή, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου, προσφέρει 2 μενού γευσιγνωσίας από τις 19:00-23:00. 4 πιάτα που συνδυάζονται με 3 ποτήρια κρασί και 7 πιάτα που συνδυάζονται με 5 ποτήρια κρασί. Επιπλέον, προσέφερε καθημερινά 30λεπτο μίνι σεμινάριο γευσιγνωσίας με κρητικό κρασί.
  • Στο μεζεδοπωλείο 1600 raki ba raki, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου,προσφέρει ποτήρια από 5 ετικέτες κρητικού κρασιού. Υπήρχε επίσης σετ μενού με μεζέδες που συνδυάζονταν με λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί σε ειδική τιμή – T: +302831 058250.
  • Tο εστιατόριο «HASIKA-Η Ελλάδα σε μπουκιές», από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου προσφέρει ειδικό μενού γευσιγνωσίας με 4 πιάτα, 2 κρασιά σε ειδική τιμή Τ: +30 2831 021014.
  • Το Pepi Boutique Hotel, από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε 3 κρασιά από κρητικές ποικιλίες, συνοδευόμενα από τοπικά προϊόντα.
  • Στο wine bar Rewine, έως τις 28 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν ειδικές τιμές στις κρητικές ποικιλίες Δαφνί και Πλυτό από το Οινοποιείο Λυραράκη. –
  • Το Cavo Restaurant Bar, από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου προσφέρει ειδικό μενού γευσιγνωσίας με 4 πιάτα, 3 κρασιά σε ειδική τιμή – T: +302831036700.