Οι κρητικές γεύσεις ταξίδεψαν στο Λονδίνο
Παρουσιάστηκαν ελληνικές συνταγές σε περισσότερους

Οι κρητικές γεύσεις “ταξίδεψαν” στο Λονδίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, στο οποίο συμμετείχε ο ΕΟΤ μέσω του Sympossio της Aldemar.

Το Sympossio επιλέχθηκε από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Το διήμερο παρουσιάστηκαν ελληνικές συνταγές σε πάνω από 6.000 επισκέπτες που παρέλασαν από το stand του ΕΟΤ.

Την ομάδα του Sympossio πλαισίωναν η ομάδα των δύο σεφ του Ομίλου Aldemar Resorts, κ. Γιάννης Ροδοκανάκης και κ. Γιώργος Χατζόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα της Κρήτης και της Δυτικής Πελοποννήσου μετατρέποντας το διήμερο σε γιορτή ελληνικών γεύσεων και αρωμάτων.

Στα Masterclasses συμμετείχαν και πάνω από 150 επισκέπτες ανάμεσά τους αρκετοί food bloggers και η Yasemen Kaner-White, δημοσιογράφος του BBC, η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την ελληνική γαστρονομία αλλά και την επιθυμία της να επισκεφτεί σύντομα τη χώρα μας.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, σε δήλωσή του τόνισε: «Στον δέκατο χρόνο του το Sympossio συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο της συνεργατικής λογικής που το καθιέρωσε ως το κύριο όχημα εξωστρέφειας της ελληνικής γαστρονομίας.

Αρωγός στο έργο του ΕΟΤ, στήριγμα στις πρωτοβουλίες των Περιφερειών και οδηγός καινοτομίας στην προβολή της ελληνικότητας συνεχίζει να προσπαθεί για την ανάδειξη της απολυτής εμπειρίας που λέγεται Ελλάδα. Είναι τιμή και προνόμιο να συνεργαζόμαστε με όλους όσοι βλέπουν στην οικονομία της φιλοξενίας τον φάρο προόδου της δικής μας Ελλάδας».