Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού σεμιναρίου του ΣΕΤΕ για να δείξει σε επαγγελματίες της εστίασης σύγχρονους συνδυασμούς ψαριών και θαλασσινών με αρωματικά μυρωδικά της Κρήτης.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν με ετικέτες τους και 20 οινοπαραγωγοί του νησιού.

Η Λία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΣΕΤΕ
Η Λία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΣΕΤΕ

Η Λία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΣΕΤΕ, είπε στην “Π”: “Αυτά τα σεμινάρια γίνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να εξοπλίσουν τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον ελληνικό τουρισμό με γνώσεις και δεξιότητες που θα βοηθήσουν στη διασύνδεση του τουρισμού με τομείς όπως ο αγροδιατροφικός.

“Στην Κρήτη” συμπλήρωσε η ίδια “μας βοηθάει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι οινοπαραγωγοί είναι ενωμένοι και βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης”.

Η κα Ζαμπέτογλου υπογράμμμισε: “Εχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε την αξία που έχει ένα προϊόν, τη σπουδαιότητά του και τον τρόπο να μεταδόσουμε αυτή την αξία στους ξένους επισκέπτες μας, που άλλωστε δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα”.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Ga-laxy”.

 

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης είναι γνωστός για την αγάπη του στα τοπικά προϊόντα
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης είναι γνωστός για την αγάπη του στα τοπικά προϊόντα

Οι συμμετέχοντες, τη δεύτερη ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία δίωρη εκπαιδευτική παρουσίαση συνδυασμού των συνταγών με ποικιλίες κρασιών που παράγονται στην Κρήτη.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και την οργάνωση και υλοποίησή του στο Ηράκλειο έχει αναλάβει το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης “Wines of Crete”.

Ψάρια και θαλασσινά μπορούν να “απογειωθούν” με τα κρητικά μυρωδικά
Ψάρια και θαλασσινά μπορούν να “απογειωθούν” με τα κρητικά μυρωδικά

Σκοπός της συνεργασίας είναι:

  • H ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επαγγελματιών του τουρισμού σε θέματα που άπτονται της εργασίας τους.
  • Η ανάδειξη του ελληνικού οίνου και η γνωριμία των επαγγελματιών με τις επιλογές, τις δυνατότητες και τις ιδιομορφίες του.
  • Η διασύνδεση των επαγγελματιών με παραγωγούς και η δημιουργία δικτύου γνωριμιών που θα συνεισφέρει στη διεύρυνση των επαφών.