Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα συνολικής δυναμικότητας 1.048 κλινών αναμένεται να δημιουργηθεί στη Γεωργιούπολη του Δήμου Αποκορώνου.
Συγκεκριμένα η μονάδα πρόκειται να δημιουργηθεί στον οικισμό «Ασπρουλιανός», ενώ πρόκειται για ένα τεράστιο ξενοδοχείο το οποίο εκτός από τα 400 περίπου δωμάτια και τα πάνω από 1.000 κρεβάτια που θα διαθέτει, θα περιλαμβάνει πλήθος εγκαταστάσεων, πισίνων, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και ιδιόκτητο water park.
Μέσα στο ξενοδοχείο ασφαλώς θα υπάρχουν καφέ, εστιατόρια και μαγαζιά, ενώ όπως τα περισσότερα ξενοδοχεία αντίστοιχων μεγεθών θα διαθέτει εσωτερικά δίκτυα υποδομών και σύνδεσης.
Ειδικότερα, όσον αφορά το τεχνικό μέρος της Μελέτης που καλείται να επικυρώσει σήμερα η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων θα έχει συνολική δυναμικότητα 1.048 κλινών και πρόκειται να ανεγερθεί σε αγροτεμάχιο με συνολική επιφάνεια 130.879,39 m2 επί της παράλληλης του βόρειου οδικού άξονα δημοτικής οδού στην Δημοτική Ενότητα Γεωργιούπολης του Δήμου Αποκορώνου.
Η υπό μελέτη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα αποτελείται σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από 412 δωμάτια. Η μονάδα θα διαθέτει εγκαταστάσεις και επιμέρους έργα που εντάσσονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και περιλαμβάνουν:
– Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.
– Εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά.
– Κολυμβητικές δεξαμενές και water park.
– Εσωτερικά δίκτυα υποδομών.
– Χώρους στάθμευσης οχημάτων.
– Αθλητικές εγκαταστάσεις.
– Λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις.
– Έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών.
Το εμβαδόν των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι 26.731,02 τετραγωνικά μέτρα.
Στην περιοχή της Γεωργιούπολης-Καβρού που βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα δεν έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί κεντρικό σύστημα αποχέτευσης, οπότε έχει σχεδιαστεί σύστημα βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων του συγκροτήματος για δυναμικότητα 1.200 κλινών βάση της μελέτης επαναχρησιμοποίησης.
Για την εν λόγω μονάδα και δεδομένου των αναγκών σε νερό για την άρδευση των χώρων πρασίνου, επιλέχθηκε η μέθοδος της επαναχρησιμοποίησης νερού που δεν προσδιορίζεται για αστική κατανάλωση.
Η συνολική διαθέσιμη επιφάνεια πρασίνου στο οποίο θα γίνουν φυτεύσεις ανέρχεται σε 32.653,50m2. Η άρδευση του περιβάλλοντος χώρου θα γίνεται από επεξεργασμένα υγρά απόβλητα έπειτα από τριτοβάθμια επεξεργασία σύμφωνα με τη μελέτη επαναχρησιμοποίησης, στην οποία υπολογίζονται οι ανάγκες άρδευσης και τα υδραυλικά φορτία.