Tην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη μείωση φόρων και τη στήριξη της μεσαίας τάξης, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως ανέφερε, την περίοδο διακυβέρνησής του μετακύλησε τα χρέη της ελληνικής οικονομίας στα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA.
Μεταξύ άλλων είπε: «Η ΝΔ προχώρησε σε αναπτυξιακές πολιτικές -τις είδαμε και το 2022 και το 2023- με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος έδωσε στην ελληνική οικονομία υπερπλεόνασμα που μοιράστηκε σε κοινωνικές ομάδες και, μάλιστα, σε πολύ δύσκολους καιρούς», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι τα 44 δισ. που έδωσε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας και τα 13 δισ. για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελούν ξεκάθαρο μέτρο σύγκρισης μεταξύ των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική των δύο κομμάτων.
Επίσης, υπογράμμισε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάκαμψη και επαναφορά σε κέρδη σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη σημαντική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού κόσμου που προμηθεύει με τα προϊόντα του ξενοδοχεία, καταλύματα, εστίαση και εμπόριο, της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των ανθρώπων που νοικιάζουν ένα ακίνητο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο αλλά και στην κατασκευή η οποία αναπτύσσεται διαρκώς λόγω των επενδύσεων που φέρνει ο τουρισμός στη χώρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, οι εξαγωγές υπηρεσιών κατέγραψαν ρεκόρ το 2022, με τον τουρισμό να φέρνει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 17,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,6 δισ. παραπάνω από ό,τι είχε προβλέψει το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό, εκτίμηση η οποία, μάλιστα, είχε γίνει πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και ακολουθήσει το ντόμινο οικονομικών κρίσεων.
«Προφανώς, όποιον και να ρωτήσετε, θα σας το επιβεβαιώσει: Τους ξενοδόχους στους παραδοσιακούς οικισμούς των χειμερινών προορισμών, στην Αθήνα όπου πέτυχε η πολιτική μας για city break με αποτέλεσμα να έχουμε τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια μας στα νησιά και στους ορεινούς προορισμούς, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δουλεύουν στη διασκέδαση, τους ξεναγούς κ.λπ.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν αύξηση στα εισοδήματά τους. Αυτή είναι η λαϊκή οικονομία, είναι η διάρθρωση της μεσαίας τάξης, είναι οι μικροί και οι μεσαίοι, δεν είναι οι μεγάλοι».