“Πρέπει να δούμε από τώρα την επόμενη μέρα και να σχεδιάσουμε το πώς θα αξιοπιοηθεί το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” για να μην έχει την τύχη του Ελληνικού”.
Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και συντονιστής της ΕΠΕΚΤΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, σε παρέμβαση που έκανε το Σάββατο στην ημερίδα της Ενωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας που είχε θέμα “Οι υποδομές ως βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Κρήτης”.
Ειδικά για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου σημείωσε ότι «μετά και την τελευταία απόφαση παραχώρησης από το ΓΕΑ στην ΥΠΑ, η επικείμενη παραχώρηση της έκτασης από την ΥΠΑ στον Δήμο Ηρακλείου θα λύσει ασφαλώς τα χέρια.
Όπως τα χέρια θα μας λύσει και η επικείμενη σύσταση Γραφείου Υποστήριξης Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», δηλαδή ξεχωριστής δομής τόσο για τη στελέχωση με έμπειρο προσωπικό όσο και για την καθημερινή υποστήριξη της επιβατικής και τουριστικής κίνησης».
Σχετικά με την επόμενη μέρα του αεροδρομίου παρατήρησε ότι «πριν από όλες τις μικρές και μεγάλες «σωστικές» παρεμβάσεις, πρέπει να δούμε από τώρα την επόμενη μέρα, δηλαδή την αξιοποίηση, με όρους κοινωνικής αποτελεσματικότητας και δημόσιου συμφέροντος, της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».
Το αεροδρόμιο Ηρακλείου είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών για το δωδεκάμηνο του 2017 (στην κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση άνω των 4 εκατ.) και μάλιστα με άνοδο 10,8%. Ενώ είναι κοινός τόπος ότι μόλις πριν ένα χρόνο μπήκε σε πραγματική τροχιά υλοποίησης το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.
Όμως πρέπει από τώρα να δούμε την επόμενη μέρα για το «Καζαντζάκης». Το παράδειγμα του Ελληνικού δεν αξίζει στο Νομό Ηρακλείου και στην Κρήτη» δήλωσε ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου.
Αναφερόμενος σε όλα τα σημαντικά έργα υποδομών που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη στην Κρήτη (ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο Ηρακλείου και Καστελλίου, λιμάνι Ηρακλείου), ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι «η Κρήτη θα παραμείνει ένα βήμα μπροστά στον τομέα του τουρισμού», ενώ έκανε ειδική αναφορά στη συντελούμενη μετάβαση στο λεγόμενο μοντέλο της «πρόληψης» στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας τη στρατηγική ενίσχυσης όλων των πλευρών του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικού, ιατρικού, ορειβατικού, καταδυτικού κ.ά) και κατ’ επέκταση όλων των αναγκαίων υποδομών που αφορούν τον θεματικό τουρισμό, «ώστε όταν επιτέλους αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, η Ελλάδα και η Κρήτη να παραμείνουν και με τις καλύτερες προοπτικές, όπως ήδη είναι σε αυτό τον τομέα, ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονές μας» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.