Τα μέλη του ΣΕΤΕ στη φάρμα Agreco του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel : Είδαν στην πράξη τη σύνδεση τουρισμού και αγροδιατροφικού τομέα

Στη φάρμα Agreco του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel ξεναγήθηκαν τα μέλη του ΣΕΤΕ, ενώ παρουσιάστηκε με μοναδικό τρόπο η διασύνδεση μιας ξενοδοχειακής μονάδας με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συνάντηση εργασίας του ΣΕΤΕ με παραγωγικούς φορείς στην Κρήτη, η εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ παρουσίασε το πρότυπο We do local στα μέλη του Συνδέσμου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το πρότυπο We do local και πώς αυτό συμβάλλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτοντας έτσι ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προτύπου We do local, τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη φάρμα Agreco, του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel – ιδρυτικού μέλους του We do local, που στόχο έχει να αναδείξει την αγροδιατροφική ζωή του νησιού στους επισκέπτες του. Τα μέλη του ΣΕΤΕ περιηγήθηκαν από τον κ.Καλαϊτζιδάκη- operator manager της Grecotel, σε μια ολιστική γαστρονομική και ανθρώπινη εμπειρία της Κρήτης, όπου τούς παρουσιάστηκε με έναν μοναδικό τρόπο πώς μια ξενοδοχειακή μονάδα της Ελλάδας μπορεί να διασυνδεθεί με τον αγροδιατροφικό τομέα.

 We do local

Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε  σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και τη Local Food Experts sce. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το We do local έως σήμερα διαθέτει 30 πιστοποιημένα μέλη, 28 ξενοδοχειακές μονάδες και 2 πλοία.