το Μεγανήσι δίπλα στον... Σκορπιό

Τι γυρεύει ένας Ηρακλειώτης δίπλα στον Σκορπιό του Ωνάση (και σήμερα του Ρώσου μεγιστάνα); Δουλειές; Επενδύσεις ή προσφορά στον κόσμο; Λίγο απ όλα και ο συνδυασμός εκρηκτικός!
Κι όμως ο Γιώργης Δαγκωνάκης (Γιωργούλης) που κατάγεται από το Νιπιδιτό έχει κάνει δεύτερη πατρίδα του το Μεγανήσι επενδύοντας τους κόπους μιας ζωής, και μαζί με τη σύζυγό του που κατάγεται από το νησί φιλοξενούν κόσμο πολύ κάθε καλοκαίρι!

«Εμείς εδώ κάνουμε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την ελληνική φιλοξενία, τον τόπο μας. Να φέρουμε καλό τουρισμό» λέει στην “Π” ο κ.Δαγκωνάκης που έχει φτιάξει μοναδικά καταλύματα στο Μεγανήσι , σε ένα όμορφο ελαιώνα που καταλήγει σε μια μοναδική και… μοναχική παραλία!

«Είναι σαν να έχεις δική σου θάλασσα, κανένας δεν σε ενοχλεί» λέει ο ίδιος που είναι περήφανος που συνδυάζει το κρητικό ταπεραμέντο με την μοναδική ομορφιά των Ιονίων στο Elia Village- βρίσκονται στο χωριό Κατωμέρι, έναν από τους 3 οικισμούς του νησιού.

«Όσοι θέλουν να κάνουν ξεχωριστές διακοπές δεν έχουν παρά να έρθουν στα Ιόνια , να δουν κάτι διαφορετικό» επισημαίνει ο κ.Δαγκωνάκης.

Το Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι μικρό αλλά καταπράσινο και εντυπωσιακό! Βρίσκεται δίπλα στον διάσημο Σκορπιό, αλλά μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι είναι πιο προσιτό και πιο…όμορφο από το νησί που κάποτε έκανε ξακουστό ο Ωνάσης!

Το Μεγανήσι είναι μικρό αλλά καταπράσινο και εντυπωσιακό! Βρίσκεται δίπλα στον διάσημο Σκορπιό

Με έκταση μόλις 22,4 τετρ. χλμ., το Μεγανήσι μετράει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα εξωτικών ακτογραμμών και τα χρωστάει όλα στο ιδιότυπο σχήμα του. Στα νότια είναι μια απλή στενόμακρη νησίδα, ιδανική για να ξεγελαστείτε ότι διασχίζετε περπατώντας το Ιόνιο.

Στα βόρεια, η γη πλαταίνει και με τις άκρες να χωρίζονται σε ποικιλόμορφα τμήματα που βυθίζονται στη θάλασσα, δημιουργεί φυσικά λιμανάκια που θυμίζουν φιόρδ, γαλήνιες γνωστές και ανεξερεύνητες παραλίες.

Στο μεγαλύτερο νησί των Τηλεβοΐδων (σ’ αυτά ανήκει και ο Σκορπιός), οι ακτές είναι αμέτρητες. Άλλες με βράχια κι άλλες με τα πεύκα να βρέχονται απ’ το κύμα, οι περισσότερες με λευκή χοντρή άμμο και ψιλό χαλίκι να κάνουν αντίθεση στα πρασινογάλανα νερά, είναι φτιαγμένες για σένα που όλο τον χρόνο έκανες υπομονή ελπίζοντας σε αυτήν ακριβώς την ηρεμία.

Το Μεγανήσι κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και αναφέρεται πρώτη φορά από τον Όμηρο στην Οδύσσεια. Η ιστορία του συμβάδιζε πάντα με της Λευκάδας. Κορίνθιοι, Ρωμαίοι, Βενετοί, Φράγκοι, Οθωμανοί, Γάλλοι, Ρωσοτούρκοι και Αγγλοι πέρασαν από δω πριν το νησί ανακηρυχθεί ελληνικό το 1864.

Το φεριμπότ από το Νυδρί της Λευκάδας ακριβώς απέναντι, χρειάζεται λιγότερο από μισάωρο για να σε μεταφέρει στο Βαθύ, στο βόρειο μέρος. Αυτό είναι το κυρίως λιμάνι του νησιού, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που απλώνεται στον μυχό του όρμου, με ταβερνάκια που μοσχομυρίζουν  ούζο και θαλασσινό μεζέ .