Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Κατερίνα Γκαγκάκη και Χρύσανθος Πανάς

Την απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα και τις γεύσεις της προωθεί και στηρίζει εδώ και 10 χρόνια το Sympossio Greek Gourmet Touring που γιόρτασε οργανώνοντας μια επετειακή εκδήλωση στο “Zonars”.

Την τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας σήμανε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο εμπνευστής του Sympossioκαι διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AldemarResorts, δηλώνοντας:

«Δέκα χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της».

Ο Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonarsκαι οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ανέφερε:

«Το Sympossioείναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. Hσυνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε:

«Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossioπου αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossioγια την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή».

Το Sympossioέχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε τον 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί», μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα.