Οι ξένοι αναζητούν το αυθεντικό

Παραδοσιακά προϊόντα και αυθεντικές γεύσεις αναζητούν οι άνθρωποι που ταξιδεύουν και νοιάζονται περισσότερο από ποτέ για οτιδήποτε σχετίζεται με το φαγητό και το ποτό, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Γαστρονομικών Ταξιδιών.
Η Κρήτη, που έχει τις προδιαγραφές να γίνει κορυφαίος προορισμός σε αυτόν τον τομέα, αξιοποιεί όσο θα έπρεπε τα μεγάλα της πλεονεκτήματα; 

“Όχι επαρκώς, γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες και όχι προσπάθειες εθνικού χαρακτήρα όπως θα έπρεπε” λέει στην “Π” ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar και εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring που γιόρτασε φέτος τα 10 χρόνια ζωής.

“Δεν μου αρέσει να το ονομάζουμε γαστρονομικό τουρισμό. Στην πραγματικότητα είναι οι γεύσεις, ο πολιτισμός, ο τρόπος ζωής ενός τόπου.

ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar
“Είμαι οπαδός των απλών, αυθεντικών γεύσεων” λέει στην “Π” ο Α. Αγγελόπουλος

Τα αυθεντικά προϊόντα που προάγουν την υγεία και η Κρήτη είναι από τις κορυφαίες περιοχές της χώρας που έχουν όλες τις προϋποθέσεις να αναδείξουν στο μέγιστο αυτό τους το μεγάλο πλεονέκτημα” σημείωσε ο ίδιος.

Όλοι ξέρουν τα προϊόντα μας

“Είναι απόλυτα αναγνωρίσιμα τα προϊόντα του τόπου μας και έχουμε πολύ καλούς σεφ που μπορούν να τα αναδείξουν. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση για συλλογικές προσπάθειες και να τις αγκαλιάζουν όλοι, όχι να τις πολεμάνε. Οι εξελίξεις μάς οδηγούν σε ένα τέτοιο μέλλον που γεφυρώνει το παλιό με το νέο, που ενώνει το χθες με το σήμερα.

αυθεντικό Κρητικό φαγητό

Μου αρέσουν οι απλές γεύσεις

“Το βιωματικό μάρκετινγκ κερδίζει” πρόσθεσε ο Α. Αγγελόπουλος και ανέφερε ότι και ο ίδιος είναι οπαδός των απλών, αυθεντικών γεύσεων.

“Όσο περνάνε τα χρόνια δεν έχω διάθεση να πειραματίζομαι” λέει. Αν μου προσφέρεις χωριάτικο ψωμί, ελιές, φέτα με λάδι, είμαι υπερευχαριστημένος”.

Πιστοποίηση εστιατορίων

ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης

“Σκοπός είναι να προβάλουμε τη γαστρονομία της Κρήτης ως ένα κομμάτι του ευρύτερου τρόπου ζωής. Αυτό είναι το νόημα” μας είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια έχει πιστοποιήσει 100 εστιατόρια που λειτουργούν σε ξενοδοχεία και προσφέρουν πιάτα της κρητικής κουζίνας, ενώ τόνισε ότι ναι μεν ζούμε σε μια διεθνοποιημένη εποχή, αλλά κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να γνωρίζουν την κρητική διατροφή.

 

 

Διαβάστε επίσης: