Οι ελληνικές ομάδες χρωστούν περισσότερα από

25 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους μισθούς…

Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του ποδοσφαιρικού καλοκαιριού και για άλλη μια φορά, οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και κανένας δεν ξέρει τι τους ξημερώνει. Πολλές από αυτές δεν έχουν καν διοίκηση, να μην αναφερθούμε για τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές…

Η οικονομική τους κατάσταση βιώνει παγερές θερμοκρασίες και όσες μετά βίας επέζησαν από το περσινό πρωτάθλημα-μαμούθ,

είναι εξαιρετικά αμφίβολο το να βρουν τη δύναμη -και κυρίως τους πόρους- για να συνεχίσουν.

Τρανό παράδειγμα -και θλιβερό συνάμα- στο Ηράκλειο, είναι ο Εργοτέλης που αυτή τη στιγμή δεν έχει στον ήλιο μοίρα,

παρ’ ότι προ διετίας φαινόταν να βρίσκεται ανάμεσα στα ελάχιστα νοικοκυρεμένα σωματεία της κατηγορίας. Όταν όμως δεν υπάρχει σοβαρός επενδυτής ή αυτός που υπάρχει την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια όπως ο Σάμι, τότε η κατάσταση δεν παλεύεται για

να το πούμε απλά…

Σε μία κατηγορία όπως η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική στη χώρα μας, που ουσιαστικά δεν έχει έσοδα για τις ομάδες (ακόμα περιμένουν τα λεφτά που υποσχέθηκε η Πολιτεία από το Στοίχημα), η επιβίωσή τους έγκειται στη φερεγγυότητα των παραγόντων, που είναι δυσεύρετη…

Στο … καπάκι ήρθε και η σύσταση-προειδοποίηση της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) προς τους ποδοσφαιριστές-μέλη της, για τους κινδύνους υπογραφής σε συλλόγους της Κίνας, της Τουρκίας, της Ελλάδας και αρκετών άλλων χωρών, λόγω «συστηματικών και εκτεταμένων παραβιάσεων συμβολαίων».

Ειδικότερα για τη χώρα μας, η προειδοποίηση της FIFPRO αφορά τους συλλόγους της δεύτερης κατηγορίας «που συχνά σταματούν τη λειτουργία τους χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους».

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) τον περασμένο Δεκέμβριο έδειξε ότι οι ελληνικές ομάδες χρωστούν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους μισθούς…

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα ήταν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που διεκδικούν να λάβουν μέρος

από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA.

Ελπίδα αντιστροφής του κλίματος δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Τα χειρότερα έρχονται, θα μπορούσε να πει κανείς, τουλάχιστον όσο επιμένουμε στη διοργάνωση πρωταθλημάτων που δεν έχουν σοβαρό υπόβαθρο και καμία προοπτική, με την ευθύνη και της Πολιτείας ασφαλώς που εμπνεύστηκε το υπάρχον στάτους της Σούπερ Λιγκ 2.

Να ευχηθούμε μόνο τουλάχιστον οι αρκετές κρητικές ομάδες της κατηγορίας να αντιμετωπίσουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα για να αποφευχθούν καταστάσεις που βίωσαν στο πρόσφατο παρελθόν και θέλουν να ξεχάσουν οι φίλοι τους…