Η κοινωνία
δεν έχει
αυτογνωσία

Το φυσιολογικό και το ανθρώπινο για κάθε σκληρά εργαζόμενο  Έλληνα πολίτη θα ήταν αυτή την περίοδο να οργανώνει τις διακοπές του «στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου».

Να σχεδιάζει πού θα πάει για να ξεκουραστεί, να αλλάξει παραστάσεις, να πάρει δυνάμεις, ώστε να επιστρέψει στη δουλειά του φρέσκος και χαρούμενος.

«Και μετά ξύπνησες…» θα μου πουν πολλοί, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε όχι διακοπές αλλά ούτε σε ένα εστιατόριο  με την οικογένειά τους για φαγητό.

Διάβασα στο εαρινό ευρωβαρόμετρο ότι 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς και πάνω από 8 στους 10 (το 85%) απαντάει ότι είναι εντελώς δυσαρεστημένο με τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Επιπλέον, το 71% των πολιτών δηλώνουν ότι  δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένοι» από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στη χώρα.

Αν είναι αυτές οι απαντήσεις που έδωσαν οι 8 στους 10 Έλληνες (όχι στην Αυγή ή τον Ριζοσπάστη αλλά στο ευρωβαρόμετρο, γιατί επιβράβευσαν με συν 20 μονάδες την προηγούμενη κυβέρνηση;

Πού βρίσκεται η λογική σε αυτό το αποτέλεσμα;

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έγραψε χθες ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης:

«Λίγο πριν τις εκλογές, τα γεγονότα συνωμοτούν και αποκαλύπτουν τη γύμνια μιας κοινωνίας που βαυκαλίζεται πως είναι σύγχρονη, μια γυναίκα στην Κω πεθαίνει σε καρότσα αγροτικού, μια άλλη στη Ν. Μάκρη μέσα σε ασθενοφόρο που έφτασε πολλές ώρες αφού το κάλεσαν.

Το πιο επώδυνο για την ίδια την κοινωνία είναι ότι δεν έχει αυτογνωσία, τα γεγονότα δεν αποτελούν κριτήριο για την ψήφο…».