Το υπουργείο Υγείας ουδόλως πτοήθηκε και μέσα σε λίγες ώρες με δελτίο Τύπου (!) έδινε τα ηνία στον επόμενο…

Οι εξελίξεις δικαίωσαν όσους υποστήριζαν ότι η τελευταία επίσκεψη του Χρυσοχοΐδη στο Ηράκλειο είχε πρωτίστως επικοινωνιακό και εμβαλωματικό χαρακτήρα. Τη μια ημέρα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη αναισθησιολόγων με μπλοκάκι, για τουλάχιστον 4 χειρουργικά τραπέζια ημερησίως από την 1η Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο. Την άλλη μέρα και ενώ είχε φύγει από το Ηράκλειο, έριχνε στην πυρά τον διοικητή και την αναπληρώτρια του Βενιζελείου, αξιοποιώντας τα κατάξυλα που είχαν ρίξει πάνω τους οι γιατροί – και όχι άδικα…

Θεσμικά, το τιμόνι του Βενιζελείου πήγε στα χέρια του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και παράλληλα διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής, Χάρη Λυδάκη, που δεν συμπλήρωσε στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του νοσοκομείου ούτε μια εβδομάδα!

Και πως θα μπορούσε όταν του ζητήθηκε να κάνει αυτό το οποίο στηλίτευε τόσο καιρό; Να υποδείξει ο ίδιος παθολόγους που θα πήγαιναν εφημερία από το Βενιζέλειο στο επίσης πολύπαθο νοσοκομείο του Ρεθύμνου! Προτίμησε να πάει ο ίδιος και παράλληλα να υποβάλει την παραίτησή του! Η οποία παραίτηση προφανώς και δεν έτυχε της προβολής που είχε η καθαίρεση της προηγούμενης διοίκησης, για την οποία ολόκληρο το μιντιακό σύστημα της χώρας είχε δείξει πρωτοφανή  – για περιφερειακό θέμα – αντανακλαστικά…

Το υπουργείο ουδόλως πτοήθηκε και μέσα σε λίγες ώρες με δελτίο Τύπου (!) έδινε τα ηνία στον επόμενο…

Και το όνομα αυτού Ευθύμης Καρακώστας, διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα.

Την ίδια ώρα όμως είχε υποβληθεί και μια ακόμα παραίτηση (που δεν έγινε δεκτή). Ήταν από το νούμερο 2 της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δ. Αγαπίου, που στρεσαρίστηκε τα μάλα, όταν από το υπουργείο του ζητήθηκε να υποδείξει γιατρούς από το Ηράκλειο για να κάνουν εφημερίες στο Ρέθυμνο! Και μάλιστα πριν ακόμα πετάξουν το μπαλάκι στον Λυδάκη. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί- με τα περισσότερα νοσοκομεία της Κρήτης σε κακό χάλι – η ακλόνητη παραμονή του δυπεάρχη κ. Παπαβασιλείου στη θέση του… Και δεν νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την επανεκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ή την συμμετοχή του στην Εθνική Κρήτης – όπως αρέσκεται να λέει ο κ. Αρναουτάκης.

Η υγεία στην Κρήτη, όπως και σχεδόν παντού, νοσεί τόσο πολύ που ακόμα και σε μικρές πόλεις όπως η Ιεράπετρα, οι ανάγκες δημιουργούν ιδιωτικές κλινικές. Μάλιστα τώρα είναι σε φάση αναζήτησης ιατρικού προσωπικού και αυτό οι ταγοί της δημόσιας Υγείας το γνωρίζουν καλά. Σαν την παλάμη τους… Και όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά σιγοντάρουν την κεντρική εξουσία για την άνευ όρων παράδοση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες.

Αλλά αφού είχαν τέτοιους σκοπούς από καιρό, τι την ήθελαν την επέκταση του Βενιζελείου; Μάλλον για προίκα στους ιδιώτες, μην τύχει και αγχωθούν με τις απαιτούμενες υποδομές και μηχανήματα.

Υ/Γ: Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης σαφώς και υπήρχαν με προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά τώρα οι γιατροί έχουν απασφαλίσει. Και όχι μόνο για λόγους πολιτικούς… Το θέμα είναι οικονομικό και δεν το κρύβουν. Ας το καταλάβει και η κυβέρνηση που προφανώς το ξέρει και σφυρίζει αδιάφορα, ότι με τους υφιστάμενους μισθούς, κανένα ΕΣΥ και κανένα δημόσιο νοσοκομείο και ήδη υποβαθμισμένο, δεν είναι ελκυστικό. Και είναι καλή η δαιμονοποίηση της ιδιωτικοποιημένης Υγείας, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι κοιτούν το ταμείο… Και δεν αναφέρομαι στους ασθενείς φυσικά!