…εκατό φορές καλύτερα τη νεαρή Παριζιάνα

από την παραλλαγή της Μποτσουάνας!

Κι εκεί που βαδίζαμε στα Χριστούγεννα με μια ελεγχόμενη ανησυχία, στολίζοντας δρόμους, πλατείες, πόρτες, παράθυρα και μπαλκόνια, έρχεται από το… πουθενά (και εκεί μπορεί να προσδιοριστεί η Μποτσουάνα) μια κυρία Omicron να ανατρέψει τα πάντα στο γαλαξιακό σύμπαν.

Χρειάστηκε μόνο μια μέρα για να πέσουν τα χρηματιστήρια, να υποχωρήσει η τιμή του πετρελαίου, τα κράτη του δυτικού κόσμου να βάλουν φραγή εισερχομένων πτήσεων από τη Νότια Αφρική και ένας ολόκληρος κόσμος έτοιμος να γυρίσει ανάποδα.

Γνώριζαν κάτι οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι, που αγνοούσε ο υπόλοιπος κόσμος; Γιατί τράβηξαν τόσο απότομα το χαλί κάτω από τα πόδια των μετοχών και έφεραν τον κακό χαμό; Τι στο διάολο εσωτερική πληροφόρηση είχαν, πριν ακόμα αποφανθούν οι επιστήμονες και πριν «μιλήσουν» τα κλινικά αποτελέσματα για την παραλλαγή της Μποτσουάνας, την οποία παρεμπιπτόντως μετέφεραν στο συμπαθές κρατίδιο της αχανούς χώρας, Ασιάτες αξιωματούχοι του διπλωματικού σώματος, κατά τον Έλληνα πρόξενο;

Οι επιστήμονες το μόνο που πρόλαβαν ήταν να βαφτίσουν «Omicron» την παραλλαγή της Μποτσουάνας. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά στο άκουσμα των ονομαστηρίων, το μυαλό μου πήγε στο πιο τολμηρό σαδομαζοχιστικό μυθιστόρημα υπό τον τίτλο «Η ιστορία της Ο», που γράφτηκε το 1954 από μια Γαλλίδα και το 1975 μεταφέρθηκε στη «μεγάλη οθόνη».

Σχεδόν πενήντα χρόνια, δηλαδή, πριν τις «50 αποχρώσεις του γκρι», και οι σινεφίλ μπορούν να αντιληφθούν τον παραλληλισμό… Πόσο μάλλον όταν η φοβερή και τρομερή παραλλαγή “O” έχει 50 μεταλλάξεις, εκ των οποίων οι 32 στην ακίδα!

Μέσα στην άγνοιά μας, εύκολα λέμε ότι πρόκειται για την παραλλαγή των παραλλαγών, ενώ με βεβαιότητα συναινούμε έχοντας διαβάσει ή έχοντας δει την «Ιστορία της Ο», ότι η νεαρή Παριζιάνα πρωταγωνίστρια, είναι η ερωμένη όλων των ερωμένων!

Αλλά ας αφήσουμε τη «μεγάλη οθόνη» και ας έρθουμε στη νοσηρή πραγματικότητα του διάχυτου και διάσπαρτου φόβου και της άνευ ορίων κερδοσκοπίας. (Καλά έγραφαν κάτι παιδιά στους τοίχους «γενική απαγόρευση της κερδοφορίας», όταν στο πλαίσιο της πρώτης καραντίνας για κάποιες ώρες της ημέρας είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας…).

Η Pfizer λοιπόν, που έχει χτυπηθεί σαν τατουάζ ανάμεσα στους ώμους και τα μπράτσα μας, έσπευσε να μας ενημερώσει ότι χρειάζεται εκατό ημέρες για να παρασκευάσει ένα νέο εμβόλιο που θα «πιάνει» και την παραλλαγή της Μποτσουάνας.

Άμα είναι να γίνουμε εξαρτημένοι και να καταντήσουμε needle the freak (φρικιά της βελόνας), εκατό φορές καλύτερα τη νεαρή παριζιάνα από την παραλλαγή της Μποτσουάνας! Εξάλλου η πρώτη δηλώνει υποταγή στον εραστή της, ενώ η δεύτερη αντιστέκεται στον γενετιστή…

 

Υ/Γ: Πολλές φωνές που έλεγαν άμεση αποστολή εμβολίων στις χώρες του Τρίτου Κόσμου για ανάσχεση της covid- 19, είτε πνίγηκαν είτε δεν εισακούστηκαν. Και επειδή για όλα υπάρχει μια εκδίκηση, ακόμα και από τη φύση όταν βιάζεται, η προηγμένη Δύση κάθεται τώρα σε αναμμένα κάρβουνα, υπό το φόβο να βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας πανδημίας… Εκτός και αν οι επενδυτές στον φόβο αλλάξουν άποψη!