«…το δογματάκι «ναι, αλλά πήραμε 41%»,
σε κάθε χρήση του γίνεται όλο και πιο βαθιά σαδιστικό…»

Η Ελλάδα γερνάει και δε γεννάει και η κυβέρνηση μας γλεντάει με τις εύθυμες τρίλιες των ανακοινώσεων για την αύξηση του επιδόματος γέννησης.

Όσες ωραιοποιήσεις και αν συνοδεύουν τα πανηγυρικά διαγγέλματα της αύξησης του επιδόματος  από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, από 2.400 έως 3.500 ευρώ (αναλόγως του αριθμού των τέκνων) είναι κοινός τόπος ότι αυτά τα χρήματα,  φτάνουν ίσα για τη γέννα και οριακά τα πρώτα έξοδα για να οδηγηθεί το παιδί από το νοσοκομείο στο σπίτι.

Το… μετά είναι το ζόρικο και αυτό το ξέρουν καλά οι νέοι γονείς που βλέπουν κάθιδροι απ’ την απόγνωση, στο ράφι τις τιμές του βρεφικού γάλατος, των πάμπερς και των βρεφικών τροφών και τα νέα οικονομικά βάρη που καθημερινά προστίθενται στην ανατροφή του παιδιού τους. Η Κυβέρνηση όσο και να προσπαθεί να φιλοτεχνήσει το κάδρο της πολιτικής της, με το χρωστήρα της ωραιοποίησης, είναι αδύνατο να κρύψει  ότι το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται στρατηγικά αλλά μόνο επικοινωνιακά και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, για το μέλλον αυτού του τόπου.

Όπως επίσης θα πρέπει να μας ταρακουνήσει το γεγονός ότι οι καλύτερες μέρες που θα πέσουν οι τιμές των παιδικών τροφών, των βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης, μεταφέρονται στο μαγικό «κάποτε»… το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει συναντήσει, αφού δεν είναι τίποτα άλλο από ένα  βολικό άλλοθι βαθιά τιμωρητικό και υπονομευτικό στα όρια της ανθρώπινης αντοχής…

Και τα όρια αυτά είναι μετρήσιμα σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων-ΓΣΕΒΕΕ   που δείχνει ότι για το 60,7% των Ελλήνων το μηνιαίο εισόδημά τους επαρκεί μόνο για 19 ημέρες το μήνα. Το 65% δεν βγάζει το μήνα από τα νοικοκυριά με κύρια πηγή εισοδήματος το μισθό.

Το 68% δεν βγάζει το μήνα από τα νοικοκυριά με κύρια πηγή εισοδήματος επιχειρηματική δραστηριότητα και ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ. Βεβαίως σε όλα αυτά η κυβέρνηση επαναληπτικά  σερβίρει σαν δικαιολογητικό ή άλλοθι το δογματάκι «ναι, αλλά μόλις προχθές πήραμε 41%», το οποίο σε κάθε χρήση του γίνεται όλο και πιο βαθιά σαδιστικό.

Και αυτά τα σαδιστικά ραπίσματα αφήνουν βαρύ το αποτύπωμά τους στην κοινωνία που σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα οικονομικής συγκυρίας που διενήργησε Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε δείγμα 2.403 ατόμων, καταγράφηκαν τα εξής συναισθήματα:

Ανασφάλεια και φόβος 37%. Απογοήτευση 26%. Θυμός και οργή 23%. Απαισιοδοξία 18%. Απελπισία…14% … Απελπισία…