Στο πλαίσιο του γενικότερου ξεπουλήματος, ξεπουλά  μια χρεοκοπημένη βιομηχανία και  το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ένας πολιτικός επιστήμονας θα τραβούσε πιθανώς τα μαλλιά του με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ένας σεναριογράφος θα έτριβε τα χέρια του. Κι ένας απλός πολίτης θα κουνούσε αμήχανα το κεφάλι.

Με αφορμή όμως όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αποτελούν κύριο θέμα συζητήσεων από το καφενείο ως το κυριακάτικο τραπέζι, μπήκα στον πειρασμό να δημιουργήσω μια σύντομη περιγραφή σεναρίου.

Θα μπορούσε να λέγεται «Όλα δικά μου» ή στα αγγλικά (πιο εντυπωσιακό) “All mine”.

«Ένας νέος πολιτικός αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία μιας μισοκατεστραμμένης χώρας, υποσχόμενος αλλαγή, ευημερία κι ελπίδα. Γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό, γιγαντώνει το Κράτος τοποθετώντας σε θέσεις ευθύνης άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Δημιουργεί ανύπαρκτες θέσεις εργασίας κι εξυπηρετεί πρώτα το στενό οικογενειακό περιβάλλον και μετά τον κομματικό του στρατό. Στο πλαίσιο του γενικότερου ξεπουλήματος, ξεπουλά μια χρεοκοπημένη βιομηχανία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να διασφαλίσει την εξουσία, ξεθάβει ένα φαρμακευτικό σκάνδαλο από τις εποχές που έκανε ακόμα καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Το σκάνδαλο συγκλονίζει για λίγο τη χώρα, όμως ξεχνιέται σύντομα, όταν η Τουρκία συλλαμβάνει δύο Έλληνες αξιωματικούς στον Έβρο. Η ατζέντα γυρίζει, αλλά όχι για πολύ. Ο νέος και πανέξυπνος πολιτικός στρέφει το ενδιαφέρον στο ποδόσφαιρο και βάζει τον ελληνικό βορρά να «σκοτώνεται» με τον ελληνικό νότο για το ποιος από τους δύο είναι πιο σάπιος.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι σκάβουν αναχώματα στα σύνορα, ετοιμάζονται για πόλεμο και δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, ενώ εμφανίζεται από το πουθενά κι ένας μεγιστάνας με το όνομα «Μάσκα» (Mask), ο οποίος υποστηρίζει ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και για αποίκηση στον Άρη».

Με τόσα γεγονότα, το σενάριο δεν θα μπορούσε να γίνει ταινία. Ούτε καν τριλογία. Θα μπορούσε όμως – και του αξίζει – να γίνει σειρά, τουλάχιστον εφτά κύκλων στο συνδρομητικό κανάλι Netflix, με παραγωγή που θα ζήλευαν το House of Cards, Narcos και Star Trek μαζί.

Στο μεταξύ, εμείς θα συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν κινδυνεύουμε ακόμα από πόλεμο και γιατί η Ελλάδα παραμένει μέσα στην κρίση…