Πώς αισθάνεται, άραγε, ένας δηλωμένος φίλαθλος της Μπαρτσελόνα, όπως ο υπογράφων που δεν έχει κρύψει ποτέ τα «μπλαουγκράνα» αισθήματά του, παρακολουθώντας το φετινό Euro, το οποίο διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και η απάντηση κρύβεται στις καλύτερες κατ’ εμέ  στιγμές μέχρι τώρα, που έχουν πρωταγωνιστές δύο Wonderkids, ελληνιστί τα δύο παιδιά-«θαύματα» της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και τον Αρντά Γκιουλέρ.

Σε μια διοργάνωση που μέχρι τώρα αριθμεί 42 αγώνες και 94 γκολ από τα οποία τα 9 είναι αυτογκόλ, ό,τι καλύτερο έχουμε δει είναι τα «διαμαντάκια» αυτών των δυο παικτών, το απίθανο γκολ του Μπέλιγχαμ με ανάποδο ψαλίδι στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Σλοβακία που έσωσε τους Άγγλους από τον πρόωρο αποκλεισμό και το συστημένο σουτ από τα 25 μ. του 19χρονου Τούρκου στον αγώνα με την Γεωργία.

Και μπορεί η Τουρκία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά χωρίς πολλές πιθανότητες για την υπέρβαση (αν και ποτέ δεν ξέρεις, αν εμφανιστεί κάποια στιγμή μετά από 20 χρόνια μια νέα Ελλάδα…), ωστόσο τόσο ο Μπέλιγχαμ, που κράτησε όρθια τα «λιοντάρια» την πιο δύσκολη στιγμή, όσο και ο «μασκοφόρος» Εμπαπέ διεκδικούν το τρόπαιο ο καθένας για λογαριασμό του.

Ο 21χρονος Άγγλος για να το πάει… σπίτι, εκεί που το έχασε πριν από τρία χρόνια από τους Ιταλούς, και ο νεοφερμένος συμπαίκτης του στην Ρεάλ για να το πάει στη Γαλλία και να το σηκώσει- φαντάζομαι- μπροστά από την Λεπέν, στην οποία έχει ένα άχτι και ποτέ δεν το έκρυψε άλλωστε, προτρέποντας τους νεαρούς Γάλλους ειδικά να ψηφίσουν στις εκλογές κόντρα στο κόμμα της γαλλικής Ακροδεξιάς «ώστε να παραμείνει η Γαλλία μια χώρα με δημοκρατικές ελευθερίες».

Πάντως μέχρι στιγμής ο Γάλλος σταρ δεν μας έχει δείξει το (καλό) πρόσωπό του. Να φταίνε οι πολιτικές του ανησυχίες για τη χώρα του ή η τραυματική εμπειρία που είχε με το ρινικό κάταγμα που υπέστη στο ματς με την Αυστρία και το οποίο τον έχει υποχρεώσει σχεδόν από το ξεκίνημα να φοράει μια τρομακτική, όπως ο ίδιος λέει, μάσκα, που «νιώθω λες και είμαι καλεσμένος στο Euro ως VIP μέλος και βλέπω τρισδιάστατους τους παίκτες στο γήπεδο»;

Παραμένει πάντως παρών, με τη Γαλλία σε 4 ματς να έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές, με ένα δικό του πέναλτι και δυο αυτογκόλ. Και τώρα, αν θέλει να περάσει στους «4», πρέπει να αφήσει εκτός την παρέα του Κριστιάνο, που λαχτάρισε μέχρι να αποκλείσει στους «16» τη Σλοβενία στα πέναλτι, με τον 39χρονο να πλαντάζει στο κλάμα, μετά το δικό του χαμένο πέναλτι στην παράταση και να μας θυμίζει τις ωραίες εποχές του Euro της Πορτογαλίας.

Ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο ενός τελικού ανάμεσα σε Γαλλία και Αγγλία; Βέβαια ενστάσεις θα έχουν σίγουρα οι Ισπανοί που διαθέτουν κι αυτοί το δικό τους «next big think», τον 16χρονο Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, που έχει τα γενέθλιά του παραμονή του τελικού (γεννηθείς στις 13/7/2007).

Οι «Φούριας Ρόχας» βρίσκονται στο γκρουπ του «θανάτου» με Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και όποια από τις τρεις περάσει στον τελικό, είναι πολύ πιθανό να βρει τους Άγγλους. Στο άλλο γκρουπ τα «Λιοντάρια» έχουν να φοβούνται περισσότερο τους Ολλανδούς, αρκεί να περάσουν, βεβαίως, από τους Ελβετούς, που νωρίτερα πέταξαν εκτός τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αν η Αγγλία είναι στα προημιτελικά, μάλλον χωρίς να το αξίζει, το οφείλει στο μεγάλο ταλέντο αλλά και στην τρέλα και στην ποδοσφαιρική «αλητεία» ενός νεαρού που δηλώνει εκτός των άλλων θαυμαστής του Ζιντάν (εξου και το Νο 5 στη φανέλα του στη Ρεάλ).

Και δυστυχώς για εμάς τους φίλους της Μπαρτσελόνα το έχει κάνει και σε «classico», σκοράροντας μάλιστα δύο φορές, έχοντας κατακτήσει και το βραβείο του Golden Boy, του καλύτερου παίκτη κάτω των 21.

Ένας ιδανικός τελικός θα ήταν ανάμεσα σε Ισπανία-Αγγλία. Για να δούμε το μέλλον (Γιαμάλ vs Μπέλιγχαμ) στις μάχες Μπαρτσελόνα-Ρεάλ μέσα από το παρόν. Μέσι και Ρονάλντο φεύγουν και δεν αφήνουν πίσω τους συντρίμμια.

Είναι το μόνο σίγουρο