… Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανάβει πλέον λαμπάδες ίσαμε το μπόι του γιατί αυτό “πουλάει”

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, τόσο λιγοστεύουν οι ειδήσεις. Και μπορεί αυτό το δεδομένο να μην ισχύει πάντα, όμως γενικά τα θέματα που είναι πιο κοντά στην … Εκκλησία, αρχίζουν να «ανεβαίνουν» μιντιακά, όσο κορυφώνεται το Θείο Δράμα.

Εννέα ημέρες όμως, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα θέματα θρησκείας ήρθαν να ανεβάσουν το θερμόμετρο των αντιπαραθέσεων, με φόντο το ζήτημα όχι του πόσο ορθόδοξοι είμαστε, αλλά του κατά πόσο επιθυμούμε η νέα γενιά στην Ελλάδα να διδάσκεται Θρησκευτικά.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, λοιπόν, έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές από το δημοτικό έως και το γυμνάσιο για το μάθημα των Θρησκευτικών, που είχε προτείνει ο τέως υπουργός Νίκος Φίλης.

Ας μην σχολιαστεί το γεγονός ότι ένας υπουργός Παιδείας σε μια υπερέξαρση «αριστεροσύνης» πολεμά τα Θρησκευτικά, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανάβει πλέον λαμπάδες ίσαμε το μπόι του την Ανάσταση γιατί αυτό «πουλάει». Ας μην σχολιαστεί επίσης το γεγονός ότι ένα ανώτατο ελληνικό δικαστήριο αποφασίζει για το πόσο πιστός θέλει να είναι ο καθένας.

Ούτε καν το ότι αν ένα παιδί ή ένας γονέας ζητήσει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών λόγω άλλης θρησκείας ή μη θρησκείας, έχει δικαίωμα μη παρακολούθησης των μαθημάτων.

Ας σχολιαστεί απλά η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία, «η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων».

Έχουμε λοιπόν έναν υπουργό που δεν θέλει τα Θρησκευτικά και τα πολεμάει από άποψη. Πέντε – έξι υπουργούς και τον πρωθυπουργό, που βλέπουν ότι η Εκκλησία “πουλάει” και σταυροκοπιούνται μπροστά στις κάμερες σε κάθε γιορτή, ενώ συναντιούνται ολοένα και περισσότερο με Μητροπολίτες κι Αρχιεπισκόπους.

Κι ένα Υπουργείο, το οποίο εκδίδει απόφαση με την οποία κατακρίνει ένα ανώτατο όργανο απόδοσης δικαιοσύνης στη χώρα. Αν όλα αυτά μαζί δεν αποτελούν τον ορισμό του παραλογισμού και την πλήρη απόδειξη απώλειας κάθε μέτρου, τότε θα πρέπει να κοιταχτούμε συνολικά ως χώρα.

Κύριε ελέησον και καλή Ανάσταση!… Απ’ όλες τις απόψεις.