Πάντοτε είχαμε ένα κράτος…
εκ των υστέρων και “πασαλειμματία”.

Αυτό που πάντα με ενοχλούσε σ’ αυτή τη χώρα, που -δεν μπορώ να πω- την αγαπάω πολύ, είναι ότι  πάντοτε  είχαμε ένα κράτος… εκ των υστέρων και “πασαλειμματία”. Τα γεγονότα, συνήθως αρνητικά, πάντα έσερναν το κράτος σε δήθεν αποφάσεις, για να κρατήσει τα προσχήματα και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες του.

Κι αυτό φυσικά εκεί όπου τα μεγάλα συμφέροντα δεν κάνουν παιχνίδι, γιατί διαφορετικά όσο και να χτυπιούνται οι πολίτες, κανενός το αυτί δεν  ιδρώνει.

Μετά που θα σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι, θα μπουν μπάρες, σημάνσεις και ό,τι απαιτείται, για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Στα πολιτισμένα κράτη ανοίγεις μια επιχείρηση αμέσως,  ενώ στην Ελλάδα οι εξαγγελίες για μια στάση μένουν στα χαρτιά.Οι χαρτούρες που απαιτούνται πάλι, όχι…

Μετά από κάθε οικολογική καταστροφή ή θεομηνία, για τα μάτια του κοσμου θα ληφθούν μερικά μέτρα, που θα ξεχαστούν λίγο αργότερα, εκτός αν είναι προεκλογική περίοδος, οπότε μπορεί να πέσει και κανένα τριχίλιαρο. Μετά που οι προβολείς θα πέσουν, ξανά μανά τα ίδια…

Οι νόμοι πολλές φορές αφήνουν την καμήλα να περνά και δυιλίζουν το κουνούπι.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα ήταν η είδηση ότι για πλημμέλημα διώχθηκαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea» που πήγε για άντληση καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη» με λαθραία καύσιμα στις δεξαμενές  του.

Αφήνω στην μπάντα το γεγονός ότι τα πάσης φύσεως λαθρεμπορικά κάνουν “κρουααζιέρα’’ στο Αιγαίο, γιατί την ίδια στιγμή τουλάχιστον ένα επίδομα ΕΚΑΣ, δηλαδή  300 εκατ. ευρώ  εκτιμάται ότι είναι τα έσοδα που θα χάσει (και) φέτος το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.

Εμ, άμα είναι πλημμέλημα, το ίδιο το κράτος είναι σαν να σε προτρέπει “κλέψε, κλέψε, κλέψε, κι εγώ – το κράτος- από συνήθη υποζύγια θα τα βρω. Από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εσύ, καλέ μου λαθρέπορα, κάνε τη δουλειά σου”.

Α! Για την ιστορία, η καταδίκη για πλημμέλημα με ποινή έως 5 χρόνια φυλάκιση δεν ισούται με εγκλεισμό σε καμία πλέον περίπτωση…