Μία έρευνα που είναι απορίας άξιο ποιους ενδιαφέρει
Είναι αλήθεια ότι πολλές έρευνες που χρηματοδοτούνται για να γίνουν κι έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την επιστήμη, την εκπαίδευση, τη βελτίωση της ανθρώπινης ύπαρξης και γενικότερα για την ζωή. Τα χρήματα που δίνονται είναι πολλά καθώς η πραγματοποίηση μιας έρευνας δεν είναι κάτι απλό, μια διαδικασία που μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη.
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι έρευνες που διαβάζοντάς τις κανείς σκέφτεται τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το ερευνητικό αντικείμενο, τους ερευνητές αλλά και τους σκοπούς που έγινε.
Από την άλλη μια έρευνα πρόσφατη, μπορεί να αναιρέσει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα μιας παλαιότερης, κάτι που είναι αποδεκτό και επιστημονικά τεκμηριωμένο.
Πρόσφατα μια έρευνα που θα μπορούσε, δυστυχώς, να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου αφορούσε στις ανθρώπινες σχέσεις, το πότε ο άνθρωπος «ζευγαρώνει», πότε λέει για πρώτη φορά το «σ ’αγαπώ», κι άλλες απαντήσεις που είναι απορίας άξιο ποιους ενδιαφέρει.
Έτσι, λοιπόν στο πλαίσιο της έρευνας ρωτήθηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι για τη σχέση τους και συνελέγησαν στοιχεία προς ανάλυση όπως πότε γνώρισαν τον αγαπημένο/την αγαπημένη τους, πότε είπαν σ’ αγαπώ, πότε ένιωσαν άνετα στη σχέση, και κατέληξαν, κατά μέσο όρο, στο ότι:
Μια γυναίκα βρίσκει τον αγαπημένο της ζωής της στα 25 ενώ ένας άντρας στα 28 του.
Οι μισοί βρίσκουν το ταίρι τους γύρω στα 20.
Οι περισσότεροι περιμένουν 5 μήνες μέχρι να πουν σ’ αγαπώ και 6 μήνες μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους συρτάρι στο σπίτι του άλλου.
1 στους 3 περιμένει 1-2 βδομάδες μέχρι να πιαστεί χεράκι-χεράκι ενώ επίσης 1 στους 3 δίνει το πρώτο φιλί στο πρώτο ραντεβού, αν πάει καλά φυσικά.
Και το σεξ; 1 στους 5 περιμένει 1-2 βδομάδες για να συμβεί για πρώτη φορά.
Στον πρώτο χρόνο οι περισσότεροι αρχίζουν να μιλάνε για το μέλλον τους, στα 2 χρόνια προκύπτει αρραβώνας, στα 3 γάμος, και στα 4 χρόνια σχέσης το πρώτο παιδί.
Τα συμπεράσματα… δικά σας!