Τώρα όλοι μιλούν με ενδιαφέρον γι’ αυτό το μαγικό πράγμα που λέγεται «βροχή».
«Λες να βρέξει;» αναρωτιόμαστε, κοιτάμε στον ουρανό και τα μάτια ανοίγουν διάπλατα

Ακόμα οι ζέστες δεν έσφιξαν, όμως το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Η σκόνη σίγουρα δεν βοηθάει, τουναντίον, μας τα… μουσκεύει. Ξημέρωσε Παρασκευή και το χώμα ήταν παντού, ή μήπως όχι; Ποιος είχε καθαρό αυτοκίνητο; Καθαρή αυλή; Καθαρό πεζοδρόμιο; Ο “Χ”, ο “Ψ”, ο τάδε, ο δείνας…

Αχά! Ο γείτονάς μου έπλυνε, καθάρισε, δεν βλέπω πουθενά σκόνη, πώς είναι δυνατόν;

Την τελευταία βδομάδα νιώθω σαν να ζω σε άλλη εποχή και τώρα η μάχη να δίνεται για το νερό, ένα αγαθό που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν θεωρούσαμε δεδομένο, τουλάχιστον τους χειμερινούς μήνες. Τώρα, κάθε μέρα το ερώτημα που ακολουθεί μετά από το «πώς είσαι;» είναι «πόσες μέρες έχεις κομμένο νερό;».

Και να φανταστείτε ότι μέχρι πρότινος η συζήτηση για τον καιρό θεωρούνταν κάτι τετριμμένο τώρα, όλοι μιλούν με ενδιαφέρον για αυτό το μαγικό πράγμα που λέγεται «βροχή». «Λες να βρέξει;» αναρωτιόμαστε, κοιτάμε στον ουρανό και τα μάτια ανοίγουν διάπλατα.

Τώρα ο μεγάλος εχθρός είναι ένας, η σκόνη, α… και άλλος ένας, η έλλειψη νερού!

Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, ο κόσμος αισθάνομαι πως έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, μάλλον τρία, για να είμαι ακριβής, σε εκείνους που κάνουν οικονομία στο νερό, δεν χρησιμοποιούν λάστιχο και καθαρίζουν με προσοχή σπίτια και αυτοκίνητα, σε όσους έχουν κάνει το λάστιχο προέκταση του χεριού τους και δημιουργούν μικρές λιμνούλες στους δρόμους και στους ιθύνοντες, σε εκείνους που παρακολουθούν όλους τους άλλους αποστασιοποιημένοι λες και το θέμα δεν τους αφορά.

Ίσως μία ενδιαφέρουσα πρόταση προς τους Δήμους, που τώρα ζητούν από τους πολίτες να χρησιμοποιούν με φειδώ το νερό (κάποιοι νομίζουν ότι θα φανεί ξαφνικά μπροστά τους μία κάμερα, κάτι σαν φάρσα του αείμνηστου Μπονάτσου, αφού το νερό είναι κάτι που έχει να τρέξει από τις βρύσες τους για 24ωρα ολόκληρα), είναι να χρησιμοποιήσει τη γνωστή μέθοδο της κουκούλας.

Οι δημότες να κάνουν περιπολία στους δρόμους, να καταγράφουν και να καταγγέλλουν όσους κάνουν σπατάλη αυτού του πολύτιμου αγαθού, του νερού.