Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής.

Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Οδηγίες του ΕΦΕΤ για την Τσικνοπέμπτη

-Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
-Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
-Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
-Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
-Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
-Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
-Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.