Στα χαστούκια που δεν δίνουν οι γονείς και οι δάσκαλοι στα παιδιά φαίνεται πως αποδίδει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης την ολοένα και αυξανόμενη βία των ανηλίκων.
Ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 έβαλε πρακτικές σκοτεινών εποχών στο τραπέζι της συζήτησης ενός κρίσιμου κοινωνικού ζητήματος.
«Κατ’ εμέ, έχει τις ρίζες του στο πως διαμορφώθηκε το σχολείο τις τελευταίες δεκαετίες και στην αντίληψη ότι είχαμε μια αυταρχική εκπαίδευση και έπρεπε να πάμε σε μια μη αυταρχική εκπαίδευση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να χάσει τον έλεγχο της τάξης και τον σεβασμό των παιδιών», είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Στη συνέχεια σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε καταλάβει ξεκάθαρα τι εννοεί, πρόσθεσε: ότι αν ο δάσκαλος όταν ήταν μαθητής του «έριχνε ένα χαστούκι» ο πατέρας του «έριχνε άλλα δέκα», γιατί, όπως είπε, «κάτι κακό θα είχα κάνει». «Εμείς έχουμε μεγαλώσει σε πάρα πολύ φτωχές οικογένειες, υπήρχαν μέρες που δεν είχαμε να φάμε, όμως παρά τη φτώχεια οι γονείς μας δεν μας είχαν παραμελήσει, το αντίθετο. Μας έλεγαν ότι για να ξεφύγουμε από τη φτώχεια, έπρεπε να μάθουμε γράμματα. Αν ο δάσκαλος μου έριχνε ένα χαστούκι, ο πατέρας μου μού έριχνε άλλα δέκα, γιατί έλεγε πως για να με χτυπήσει ο δάσκαλος, κάτι κακό θα είχα κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ας αγνοήσουμε λοιπόν όλα τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά σχολεία και τις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών που λένε ότι τα τιμωρητικά μέτρα θα φέρουν μόνο τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και να επαναφέρουμε και τη βέργα στα σχολεία…
Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι αυτές τις δηλώσεις τις έκανε ο εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε πώς αντιλαμβάνεται τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του. Ή μήπως όχι;