Ποια Ιταλία; Στην Ελλάδα ο καλύτερος espresso!

Το Taste Atlas είναι γνωστό για τις λίστες που δημοσιεύει, με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, τις καλύτερες κουζίνες και ότι έχει να κάνει με φαγητό αλλά και ποτό.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα, τρεις Ελληνικοί καφέδες βρίσκονται στο top10 του κόσμου. Και μάλιστα σε αυτήν δεν υπάρχει ο κλασσικός ελληνικός καφές, αλλά ο παγωμένος espresso (Freddo), ο παγωμένος καπουτσίνο (freddo) καθώς και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα ο Φραπέ.

Το οξύμωρο είναι ότι ο αυθεντικός Ιταλικός καπουτσίνο και ο επίσης ristreto βρίσκονται ελαφρώς χαμηλότερα από τους αντίστοιχους Ελληνικούς. Άλλωστε η λέξη ”espresso” προέκυψε από το γεγονός ότι ο espresso είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται φρέσκο, ειδικά για κάποιον, αφού το ζητήσει.

Στην κορυφή της λίστας ειναι ο cafe cubano από Κούβα. Το κουβανικό εσπρέσο είναι επίσης πολύ δημοφιλές και ευρέως διαθέσιμο σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και στην Φλόριντα. Στην 2η θέση είναι ο καφές της νότιας Ινδίας, μια τεχνική παρασκευής καφέ στην οποία ο καφές είναι κατευθείαν φιλτραρισμένος με τη χρήση ενός ινδικού φίλτρου.

Την λίστα συμπληρώνουν ο Ισπανός bombon, ο τούρκικος καφέ και ο παγωμένος εσπρέσσο του Βιετνάμ. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο.