Ηράκλειο – Χανιά: Αυξάνεται το θέμα έλλειψης προσωπικού στην εστίαση

Όπως λέει στη στήλη μεγάλος παίκτης του HoReCa που δραστηριοποιείται στο νησί και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Όμως η κρίση αυτή, επηρεάζει τόσο μικρές όσο και μεγάλες επιχειρήσεις και σχετίζεται με πολλούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές αμοιβές, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και η μετανάστευση εργατικού δυναμικού προς άλλους τομείς.

Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία τους, ενώ οι πελάτες συχνά βιώνουν καθυστερήσεις ή περιορισμένη εξυπηρέτηση.

Το μεγάλο ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι και οι εργαζόμενοι δεν μένουν για μεγάλο διάστημα στις επιχειρήσεις, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί “η απροθυμία τους”, όπως μας τονίζουν για να παραμείνουν σε δύσκολες περιόδους, όπως είναι η εορταστική.

“Η νοοτροπία του κόσμου για την εργασία έχει αλλάξει μετά την πανδημία. Εκεί που η εστίαση ήταν μια καλή διέξοδος εργασίας τώρα αυτό έχει αλλάξει”, λέει με νόημα ο ίδιος επιχειρηματίας.