Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει στο “Νίκος Καζαντζάκης”: Eικόνες ντροπής στις τουαλέτες του αεροδρομίου

Οι διαμαρτυρίες για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης είναι γνωστές και καθημερινές.

Ημέρα Τρίτη 8 Οκτωβρίου γύρω στις έξι παρά το απόγευμα, βρεθήκαμε στις αναχωρήσεις του Αεροδρομίου και λίγο πριν προχωρήσουμε στην πύλη για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας αναγκαστήκαμε να μπούμε στις γυναικείες τουαλέτες.

Το πρώτο με το οποίο έρχεται σε επαφή ο επισκέπτης και δεν μπορεί να αποτυπωθεί ούτε γραπτώς ούτε στην εικόνα είναι ο οσμή, γεγονός που μαρτυρά την απουσία φροντίδας υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο.

Πράγματι, όπως είδαμε στο δελτίο συχνότητας καθαρισμού WC του αεροδρομίου κανείς αρμόδιος δεν είχε περάσει από τις γυναικείες τουαλέτες από τη μια το μεσημέρι.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες υπάρχουν νερά εξωτερικά των νιπτήρων, χαρτιά πεταμένα πάνω στον πάγκο, ενώ το σαπούνι χεριών είναι αγνώστου προελεύσεως και τοποθετημένο σε ένα πλαστικό μπουκάλι γνωστού ενεργειακού ποτού. Μεταξύ των πολλών ερωτημάτων που γεννά η εικόνα είναι τι ακριβώς υγρό περιέχει το μπουκάλι, εάν όντως έχει απολυμαντικό χαρακτήρα ανάλογο της σημασίας και αναγκαιότητας του χώρου.

Επίσης γιατί βρίσκεται σε πλαστικό μπουκάλι, το οποίο πρέπει ο χρήστης να το πιάσει με τα χέρια του και δεν τοποθετείται σε σταθερά αυτόματα επιτοίχια μηχανήματα. Όπως συμβαίνει σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους για λόγους υγιεινής.

Μπαίνοντας στον θάλαμο η εικόνα είναι τραγική. Λεκάνες χωρίς καπάκια και τα μηχανήματα για το χαρτί υγείας ανοικτά και εκτεθειμένα.

Δίπλα στο WC των ΑΜΕΑ η πόρτα είναι ανοικτή και “ασφαλισμένη” με ένα μεταλλικό αντικείμενο, καθιστώντας δύσκολο κλείσιμό της. Μπαίνοντας μέσα η ίδια εικόνα.

Το απολυμαντικό χεριών σε πλαστικό μπουκάλι νερού τοποθετημένο μέσα στο μηχάνημα, που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να το πιάσει να το βγάλει από εκεί, να ρίξει στα χέρια του και να το τοποθετήσει ξανά μέσα.
Επίσης και σε αυτό το WC το μηχάνημα για το χαρτί υγείας ανοικτό και εκτεθειμένο.

Είναι εικόνες που μας θλίβουν και μας κάνουν να ντρεπόμαστε πραγματικά για τις συνθήκες υγιεινής σε ένα αεροδρόμιο που φέτος υπολογίζεται ότι υποδέχθηκε πάνω από 8,5 εκατ. επισκέπτες.