Στις 15 Αυγούστου, τρέχοντος έτους, εορτή της Παναγίας, στις Βρύσες Αμαρίου Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε πανηγυρική και συγκλονιστική εκδήλωση  ιστορικής μνήμης και απόδοσης τιμής στον διακεκριμένο εκπαιδευτικό Γεώργιο Κουκλινό, από τον δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό.

Μετά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα συγκινητικό τρισάγιο, στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς πατριωτών, στις 22-8-1944 και στη συνέχια έγιναν τα αποκαλυπτήρια, της ιστορικής καμπάνας, που υπήρξε μοναδικό απομεινάρι της καταστροφής του χωριού.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Βρυσανό δάσκαλο Γεώργιο Κουκλινό.

Με τον προαναφερθέντα συνάδελφο, με συνδέει μια μακρά φιλία, η οποία χρονολογείται από το 1957, έτος αποφοίτησης και των δύο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου.

Έχει λοιπόν άμεση γνώση της επιτυχημένης πορείας του εκλεκτού συναδέλφου και έχω γίνει κοινωνός της επαγγελματικής και κοινωνικής του καταξίωσης.

Για να αποφύγω τις όποιες αναφορές στο πρόσωπο του τιμηθέντος φίλου, καταφεύγω στις αντικειμενικές και αμερόληπτες κρίσεις του συγχωριανού του, ομιλητή της εκδήλωσης κ. Μανώλη Κυδωνάκη μέρος των οποίων παραθέτω ως έχουν:

«Ο τιμώμενος σήμερα κ. Γεώργιος Κουκλινός, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμορφης και εξαιρετικά επιτυχημένης σταδιοδρομίας του, άφησε έντονη τη σφραγίδα μιας χαρισματικής προσωπικότητας.

Διετέλεσε πρόεδρος του πολυπληθέστατου Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου επί 21 ολόκληρα χρόνια. Πρόεδρος ακόμα διετέλεσε στους διδασκαλικούς συλλόγους Άνδρου και Ηρακλείου καθώς και του Συλλόγου Αμαριωτών.

Εκτός από τις εγκύκλιες σπουδές του, σπούδασε και πήρε πτυχίο βυζαντινής μουσικής. Με την ανεπανάληπτη γλυκύτητα και χρειά της φωνής του μοιράζει τέρψη και αγαλλίαση από το ψαλτήρι. Άνθρωπος δραστήριος και βαθιά θρησκευόμενος, κάνει συχνές επισκέψεις στο Άγιον Όρος, καταγράφοντας τις εμπειρίες του σε ιδιαιτέρως αξιόλογα βιβλία.

Πολυγραφότατος, με 10 βιβλία στο ενεργητικό του και τα περίφημα ΣΜΙΛΟΒΡΥΣΟΚΑΡΔΑΚΟΓΟΥΡΓΟΥΘΑ, που είναι ένας ύμνος για τα χωριά του Κέδρους και του οποίου οι εισπράξεις διετέθησαν στο χωριό.

Δάσκαλε σ’ ευχαριστούμε.

Τα χιλιάδες δασκάλια σου θα σε μακαρίζουν κι οι επίσης χιλιάδες συνάδελφοί σου θα σ’ ευγνωμονούν για τους αγώνες σου.

Οι Βρύσες και τα γύρω χωριά είναι περήφανα για σένα.

Να μένεις όσο περισσότερο χρόνο στη γενέθλια γη σου.

Έχουμε ανάγκη την παρουσία σου και στο ψαλτήρι και στα κοινωνικά μας δρώμενα.

Ήσουν, είσαι και θα παραμείνεις στη σκέψη και στην καρδιά μας, μ’ ένα μοναδικό χαρακτηρισμό:

O ΔΑΣΚΑΛΟΣ! Με κεφαλαία.

ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΣΕ ΤΙΜΑ και Σ’ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ».