Η Ανάληψη Χερσονήσου, όπως γνωρίζετε, κατοικείται επί 7 μήνες από 20.000 ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Όμως το ενδιαφέρον του Δήμου είναι αντιστρόφως ανάλογο προς το πληθυσμιακό μέγεθος του οικισμού μας σε όλα τα θέματα.
Πρόσβαση από το εθνικό οδικό δίκτυο: Δεν υπάρχει κόμβος για να συντονιστούν οι πορείες των οχημάτων από 8 προς 8 κατευθύνσεις με κωμικοτραγικά συμβάντα στη διασταύρωση του θανάτου. Ούτε υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες προειδοποιήσεως, για να ανακόπτεται η ιλιγγιώδης ταχύτητα των οχημάτων επί της εθνικής οδού πάνω στη διασταύρωση.
Κεντρικός δρόμος Αναλήψεως: Η προηγούμενη δημοτική Αρχή “κατάφερε” και τα πεζοδρόμια που κατασκεύασε να μη λειτουργούν και το απομένον οδόστρωμα να μην επαρκεί να παρκάρουν αριστερά και δεξιά οχήματα και ταυτόχρονα να υπάρχει διπλή κυκλοφορία.
Σχέδιο πόλεως: Υπήρχε κάποτε ένα προσχέδιο 700 στρεμμάτων, σχεδόν ώριμο προς υλοποίηση, το οποίο αποσύρθηκε για να διευρυνθεί. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Μάλλον βρίσκεται στη χώρα των ελληνικών καλενδών.
Σχολικά κτίρια: Ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το 6θέσιο Δημοτικό σχολείο στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια, πρώην καφενεία ή αποθήκες. Το μοναδικό οικόπεδο που αγοράστηκε παλαιότερα από το Δήμο για ανέγερση διδακτηρίου χρησιμοποιήθηκε φέτος για κατασκευή αχρείαστου πάρκινγκ και δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τη δημιουργία τοιχίων λες και θα έκαναν τα οχυρά Μεταξά. Το πάρκινγκ αυτό κανείς δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει, λόγω της μακρόστενης τοποθέτησης του οικισμού, εκτός από όσους έχουν τουριστικά καταλύματα αλλά όχι χώρο για τη νυκτερινή στάθμευση των οχημάτων των πελατών τους. Μακάρι να ευοδωθεί η προκήρυξη του δήμου για αγορά γηπέδου για διδακτήρια.
Γραφειοκρατία: Απογοητευτική κατάσταση. Πριν από ένα χρόνο ζήτησα από το Δήμο να απομακρύνει από κεντρικό δρόμο ρυπαρό και χωρίς αριθμό κυκλοφορίας όχημα και παρόλο που μπήκε σήμανση “εγκαταλελειμμένο” και παρήλθαν οι νόμιμες προθεσμίες αυτό βρίσκεται ακόμη στο ίδιο σημείο.
Το 2009 κατέθεσα ένσταση με προκαταβολή και παράβολο για το νερό άρδευσης και ακόμη, εν έτει 2018 δεν έχω λάβει την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να διεκδικεί το ποσό που αμφισβήτησα και να βάζει και προσαυξήσεις, αγνοώντας ότι με την ένσταση παγώνουν όλα μέχρι εκδικάσεως της υπόθεσης πράγμα που έκαμα δεν έγινε. Αυτά τα ενδεικτικά παραδείγματα του γραφειοκρατικού κρετινισμού του Δήμου παραθέτω για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.