Ποιοι είναι αυτοί και για ποιο λόγο προσπαθούν να στρέψουν τον άνθρωπο κόντρα στη φύση του, ν΄αλλάξει δρόμο, ν’απαρνηθεί τον εαυτό του, το παρελθόν του και να βαδίσει σε καινούργιες λεωφόρους, που δεν ξέρει, πού θα τον βγάλουν; Όλοι μεγαλώσαμε, ονειρευτήκαμε και διδαχτήκαμε, με τα παραμύθια της γιαγιάς, για πρίγκιπες, τον κακό το λύκο, την πονηρή αλεπού κλπ και στο τέλος πέρασαν αυτοί καλά και ‘μεις καλύτερα.

Πριν αρκετές μέρες πανηγύριζαν οι Αμερικανοί για την εφεύρεση της τεχνητής νοημοσύνης. Βλέπετε ο οικοδεσπότης της Γης κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της κακοδαιμονίας του ανθρώπου. “Σαν ειν’ ο τράγος δυνατός, δεν τονε στένει η μάντρα”. “Σκέφτηκε πριν από μας, για μας”.

Τά ‘βαλε όλα κάτω και κατέληξε, ότι η κακοδαιμονία του ανθρώπου είναι συνέπεια μιας παλιάς συνταγής, εκατομμυρίων ετών, που εφάρμοσε η φύση, ο Θεός, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν όλα από το κακό στο χειρότερο: “Ό,τι και νά‘χω κάνει είναι μερεμέθια. Η μόνη λύση είναι να πατάξω το κακό στη ρίζα του (πονάει χέρι, κόβει χέρι) ποιος φταίει, το μυαλό, παλιά μυαλά, σκουργιασμένα μυαλά (που λέει και το τραγούδι). Άλλη ποιότητα και ποσότητα υλικών και καρυκευμάτων χρησιμοποίησε τότε ο Θεός, για να κάνει τη διαφορά (το μεγαλείο) μεταξύ των ανθρώπων και άλλη συνταγή θα ακολουθήσω εγώ. Θα ανοίξω λοιπόν τα κεφάλια όλων των ανθρώπων, θα πετάξω τα μυαλά τους και στη θέση τους θα βάλω καινούργια, με δικές μου προδιαγραφές των υλικών και της δοσολογίας και έτσι δε θα χάνουν λάδια, ούτε στροφές και δε θα χτυπούν μπιέλα. Και θα απαλλαγώ από τη γκρίνια τους και την κακομοιργιά τους και αυτοί δε θά’χουν έγνοιες και αλληλοφαγώματα”. Σωστό ακούγεται, αλλά κάποιος πρέπει να χάνει, δε γίνεται να κερδίζουν όλοι!

Ο προθάλαμος όλης αυτής της διαδικασίας είναι ο υπολογιστής πού’χεις στο σπίτι και ο ρουφιάνος, το κινητό που κουβαλείς.

Δε μπορούσες να φανταστείς ποτέ, ότι αυτοί οι διαβόλοι ξέρουν τα πάντα όλων των επιστημών με το νι και με το σίγμα. Με το πάτημα ενός κουμπιού πηγαίνεις σε όποιο σημείο του κόσμου θέλεις, μαθαίνεις ό,τι θέλεις, μιλείς  σε όποιον θέλεις, ζητάς ό,τι θέλεις και έτσι έχουν γίνει όλοι παγκόσμιοι πολίτες και κατά τα άλλα απομονωμένοι στον ψεύτικο κόσμο που τους δημιούργησαν. Ο ψυχισμός, τα αισθήματα, η λίμπιντο, όλα έχουν μετατραπεί σε εικονική πραγματικότητα, ενώ είναι η ποιότητα και η ομορφιά της ζωής. Στη θέση τους τοποθέτησαν ναρκοπέδια, παγίδες, φάκες σε κάθε σου βήμα. Έπιασαν το πουλί, τό ‘βαλαν στο κλουβί, αλλά το χειρότερο, έβαλαν στο κλουβί και το κελάιδημά του. Όλα κατά παραγγελία.

Δηλαδή από την καρέκλα, (που λέει ο λόγος αλλά και η πράξη) κάνεις όλες σου τις δουλειές, χωρίς να ενοχλείς και να απασχολείς κανένα. Μόνο βέβαια άμα θες να κάνεις την ανάγκη σου, δεν υπάρχει κουμπί να πατήσεις, και έτσι θα ταλαιπωρηθείς με την όλη διαδικασία.

Με την τεχνητή νοημοσύνη ολοκληρώνεται το έγκλημα. Απομυθοποιείται και μπαίνει στο χρονοντούλαπο ο Τεχνίτης το αιρείες, να δεσμευτεί μονομερώς το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης και οι πνευματικές και καλλιτεχνικές μας κληρονομιές.

Μετά από κάποια χρόνια αφού ξεπεραστεί και αυτή η καινοτομία, θα είναι υπεύθυνη η τεχνολογία, για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική καταστροφή και εργαλείο ξεπουλ υ στερεώματος, ο Θεός. Δεν έχει σκοπό η τεχνητή νοημοσύνη ινοτομία, θα είναι υπεύθυνη η τεχνολογία, για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική καταστροφή και εργαλείο ξεπουλήματος.

“Κοινοποίηση στο Λευκό Οίκο”.

Ουφ… Όλος ο κόσμος παίχτηκε στα ζάρια. “Ορέ πού πάμε”!!να λύσει την κλιματική αλλαγή και να κάνει την καθημερινότητα πιο χαλαρή,  αλλά το κέρδος και την αντικατάσταση των σωματικών λειτουργιών. Ποτέ δε δώσαμε τη συγκατάθεσή μας σε παγκόσμιες εταιρείες, να δεσμευτεί μονομερώς το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης και οι πνευματικές και καλλιτεχνικές μας κληρονομιές.

Μετά από κάποια χρόνια αφού ξεπεραστεί και αυτή η κα

* Ο Μανόλης Σπανάκης είναι συν/χος  καθηγητής