Στις 30/4/1932 το Μεγάλο Κάστρο γιορτάζει την Μεγάλη Παρασκευή με τον στολισμό, την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στους ναούς της πόλης.

Η εφημερίδα «Ανόρθωσις» αναφέρει ότι τον ομορφότερο στόλισμα είχε ο επιτάφιος του Αγίου Μηνά και ακολουθούσαν οι επιτάφιοι του Αγίου Τίτου, της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Ματθαίου, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Δημητρίου Λιμένος και του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πληθώρα ονομάτων δεσποινίδων της πόλης, οι οποίες είχαν συμμετάσχει στο στόλισμα: οι αδελφές Αθηνά και Λιλίκα Μιγάδη, Μαρίνα Νικολαϊδου,  Μαρία Αποστολίδου στον Άγιο Μηνά, οι αδελφές Ζωρζέτα και Καίτη Βογιατζάκη, Φωφώ Αγγελάκη, Ειρήνη Δεληγιαννάκη, Μαρία Τζανάκη και Πόπη Χανιωτάκη στον Άγιο Τίτο, Αθανασία Περράκη, Άννα Γαλατιανού, Ευαγγελία Ψαράκη στην Αγία Τριάδα, οι αδελφές Κούλα και Αδαμαντία  Πολυχρονίδου, Στέλλα και Ασπασία Λυδάκη στον Άγιο Ματθαίο, Ευαγγελία και Καίτη Λουκάκη, Αριστέα Αντωνακάκη στην Αγία Παρασκευή, Ριρίκα Δεληβασίλη, Χρυσή Γιαννακάκη, Λούλα Αδάμη στον Άγιο Δημήτριο Λιμένος και η Βασιλεία Πρωϊμάκη  με την Αγάπη Μαυροκούκουλου στον Άγιο Παντελεήμονα.  Ενδιαφέρουσα είναι και η σύνθεση της χορωδίας του Αγίου Τίτου, η οποία έψαλε τα εγκώμια υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Χουρμούζιου.

Η μικτή χορωδία είχε πρώτους τενόρους, δεύτερους τενόρους, πρώτους βαρύτονους, δεύτερους βαρύτονους και μπάσους. Οι γυναίκες συμμετείχαν στους τενόρους. Πρώτοι τενόροι ήταν: ο Γ. Μαρής, ο  Ε. Κοπιδάκης, η Αθηνά Μιγάδη, η Πόπη Χανιωτάκη, η Αθηνά Τζενάκη, κ.ά. Στους δεύτερους τενόρους συμμετείχαν ο γνωστός ποιητής Μηνάς Δημάκης,  ο Αντώνης Γιορταμής, ο Μηνάς Μαρκόπουλος, η Καίτη Βογιατζάκη, η Άννα Βουρδουμπάκη, κ.ά. Πρώτοι βαρύτονοι ήταν ο Γ. Δεριδής και ο Χ. Χαρκιολάκης, ενώ στους δεύτερους βαρύτονους συμμετείχαν ο Αλέκος Αλεξανδρής και ο Αλέξανδρος Καλουμενίδης.

Την χορωδία πλαισίωναν και τέσσερεις μπάσοι: Νικόλαος Πολίτης, Γιώργος Μαρκάκης, Μήτσος Αδάμης και Νίκος Σαριδάκης. Η χορωδία του Χουρμούζιου απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την άρτια απόδοση των Εγκωμίων.

Ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Μηνά δεν θα μπορούσε να υστερήσει κι έτσι τα Εγκώμια έψαλαν τρεις χορωδίες: του Ορφανοτροφείου, του Διδασκαλείου και η παιδική χορωδία του Σχολείου του Αστρινάκη («Ανόρθωσις» 29/4/1932).

*Ο Αγησίλαος Κ. Αλιγιζάκης, είναι ιατρός ορθοπεδικός,  πολιτισμολόγος