Λοιπόν, να δείτε που για όλα φταίνε οι ηλιακές εκρήξεις. Απ’ αυτές, σωματίδια σε μορφή πλάσματος, αλλά και ακτινοβολία εκτοξεύονται στο διάστημα. Φυσικά και η Γη μας, είναι δέκτης αυτής της ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται όλα τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, από τα φορτία στην ατμόσφαιρα, ως τα πάσης φύσεως συστήματα πάνω στη γη, που έχουν σχέση με ηλεκτρισμό. Φυσικά και ο ίδιος ο άνθρωπος δεν είναι άμοιρος αυτών των συνεπειών.

Όμως … προσοχή! Ανάλογη με τον προσανατολισμό των μαγνητικών πεδίων είναι και η επίδραση του φαινομένου πάνω στον άνθρωπο. Δηλ. μπορεί η επίδραση να έχει δυσμενή ή και ευνοϊκά αποτελέσματα. Και αυτή είναι, φαίνεται, μια περίοδος όπου η επίδραση είναι ευνοϊκή.

Παράδειγμα 1ο: Στη Λιβερία, χώρα της δυτικής Αφρικής, με 4,5 εκατομ. κατοίκους, ορκίστηκε, πρόσφατα, πρόεδρος ο Τζωρτζ Γουεά. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στη Μονακό, Παρί σεν Ζερμαίν, Μίλαν κ.α. Το 1995 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Όταν αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με την πολιτική. Τώρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι εκλέχθηκε πρόεδρος με ποσοστό  60% . Αυτό σημαίνει συμφωνία του μεγαλύτερου μέρους των ψηφοφόρων και αντίστοιχη αποδοχή από την εκλογική βάση.

Η ορκωμοσία του, ως πρόεδρος, έγινε –πού αλλού;- στο κατάμεστο στάδιο της Μονροβίας, πρωτεύουσας της Λιβερίας. Και δίπλα του, ποιος ήταν; Ανάμεσα στους άλλους αρχηγούς των Αφρικανικών κρατών και ο γνωστός μας επιθετικός, άλλοτε αστέρας της Τσέλσυ, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος κατάγεται από τη γειτονική Ακτή του Ελεφαντοστού (περνούσα και είπα να μπω)… Κρατάμε το ότι τόσοι πολλοί συμφωνούν πάνω σε κάτι· στην εκλογή προέδρου με πολύ μεγάλο ποσοστό!

Παράδειγμα 2ο: Μέχρι πριν ένα μήνα, υπήρχε διάχυτος ο φόβος, μήπως οι εντάσεις και οι πυρηνικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα, καθώς και οι δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, οδηγήσουν  σε μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ, πράγμα που θα είχε παγκόσμιο αντίκτυπο. Όμως, ο απρόβλεπτος δικτάτορας , έκανε στροφή 180 μοιρών, επανενεργοποίησε τις συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, ζήτησε και πέτυχε, ώστε η χώρα του να λάβει μέρος στους προσεχείς χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στη Νότια Κορέα.

Αν και πολλοί βλέπουν με καχυποψία την κίνηση αυτή και υποστηρίζουν ότι είναι μια κίνηση από το Κιμ Γιονγκ Ουν, να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου  και να «κλέψει την παράσταση» και τις εντυπώσεις, η ομάδα της Βόρειας Κορέας βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στην περιοχή της διεξαγωγής των Αγώνων. Όπως κι αν το πάρουμε, είναι κι αυτή μια θετική κίνηση, που μπορεί να φέρει πιο κοντά τα μέρη της διαιρεμένης Κορέας. Μήπως κι αυτό οφείλεται στις ηλιακές καταιγίδες;

FYROM
Παράδειγμα 3ο: Εδώ και 25 χρόνια, το ζήτημα με την ονομασία και τις αλυτρωτικές τάσεις της FYROM είχε τελματωθεί. Το τελευταίο δίμηνο, ίσως λόγω της αλλαγής της ηγεσίας στο γειτονικό κρατίδιο, ίσως με τη «βοήθεια» του ξένου παράγοντα(!), ίσως και λόγω των ηλιακών εκρήξεων, έχει δημιουργηθεί έντονη κινητικότητα πάνω στο θέμα της ονομασίας και της αλλαγής του Συντάγματος των γειτόνων μας.

Η επισημοποίηση των διεργασιών έγινε προ ημερών στο Νταβός της Ελβετίας, όπου ο πρωθυπουργός μας συνάντησε τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, όπου συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των διεργασιών, υπό την επίβλεψή τους. Το γεγονός είναι ότι άλλη μία θετική κίνηση πραγματοποιείται, που ίσως με τη βοήθεια των ηλιακών εκρήξεων, λίγο με την «ενθάρρυνση» από τον ξένο παράγοντα, λίγο με την καλή διάθεση και ομοψυχία μεταξύ «ημών και αλλήλων», ίσως να προκύψει κάτι θετικό και ωφέλιμο και για τις δυο πλευρές.

Η ειλικρίνεια της ελληνικής πλευράς για το θέμα, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός μας χρειάστηκε να περπατήσει δύο ολόκληρα χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι, για να φτάσει στο ραντεβού του, λόγω διακοπής της συγκοινωνίας, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων. Ιδού η χρησιμότητα του νεαρού της ηλικίας των πολιτικών μας… Εκείνο που δεν πληροφορηθήκαμε, είναι αν όλοι οι ηγέτες των άλλων χωρών μετέβησαν πεζή, η απλώς η ελληνική αποστολή καθυστέρησε και έχασε το ερπυστριοφόρο λεωφορείο; Ή μήπως –τέλος- τα οικονομικά μας δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε ταξί;

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση κατά τη θητεία της οποίας τα μνημεία αλυτρωτισμού μειώνονται αντί να αυξάνονται», υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενες τις πρώτες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Εκείνο, που παρέλειψαν να εκμεταλλευθούν είναι ότι ο Ζάεφ υιοθέτησε τον ενδυματολογικό κώδικα του Αλέξη Τσίπρα και πήρε μέρος στις συζητήσεις, χωρίς γραβάτα! Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν με αυτή την αμφίεση θα συνεχίσει και στις επαφές του με τους άλλους ηγέτες, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ή μήπως το «χωρίς γραβάτα» περιορίστηκε στις … διμερείς επαφές…

Υποσχέθηκε, επίσης,  (σε ένδειξη καλής θέλησης) να αλλάξει το όνομα της οδού Σκοπίων – Θεσσαλονίκης, από οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου σε οδό Φιλίας. Ομοίως, να αλλάξει το «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων. Τώρα, ποιο θα είναι το νέο του όνομα, δεν ανακοινώθηκε. Έγκυρη πηγή, μου αποκάλυψε ότι στην περίπτωση που οι συνομιλίες τελματώσουν, το αεροδρόμιο θα μετονομαστεί σε «Φίλιππος ο Β!, της Μακεδονίας»!

[email protected]