Πριν λίγες μέρες, γίναμε μάρτυρες μιας τηλεοπτικής μονομαχίας μεταξύ του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου και εκεί έμαθαν όσοι δεν τα γνώριζαν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Σε αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης θύμισε στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό ότι τον Ιούλιο του 2019, μια εβδομάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση έγιναν πράγματα και θάματα από πλευράς της τότε κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα της απονομής δικαιοσύνης που τον τελευταίο καιρό έρχεται στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο λόγω των συνεχόμενων ακραίων και εγκληματικών επεισοδίων. Ήταν ο μήνας, τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφίβολα γνώριζε πως θα χάσει και λίγο πριν από την απομάκρυνσή του από την εξουσία φρόντισε να περάσει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που έφερε αναστάτωση σε πληθώρα νομικών υποθέσεων.
Έκπληκτοι οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας που θα ερχόταν στο προσκήνιο στο εγγύς μέλλον, θα μετέτρεπε τα σοβαρά αδικήματα και κακουργήματα σε πλημμελήματα και έτσι πολλοί καταδικασμένοι σε φυλάκιση σύντομα εξήλθαν των φυλακών. Τα νέα φυσικά διαδόθηκαν και οι κρατούμενοι αντάμειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ αφού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, του πρόσφεραν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό που έφτανε στο 90% γιατί περίμεναν εναγωνίως να εξέλθουν της φυλακής.
Όλα όσα διημείφθησαν πρόσφατα στη Βουλή ζωντάνεψαν ξανά στη συζήτηση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με αποτέλεσμα να πληροφορηθούμε για ακόμη μια φορά τα έργα και τις ημέρες εκείνης της ανεκδιήγητης διακυβέρνησης. Απαντώντας στις ανίκανες και άνευ σοβαρού περιεχομένου επιθέσεις των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός προχώρησε σε σύντομη αναδρομή των όσων έγιναν εκείνη την εποχή. Ο ενδιαφερόμενος πολίτης με βοηθό τις σύγχρονες τεχνολογίες μπορεί να ακούσει και να πληροφορηθεί όσα ανεκδιήγητα ελέχθησαν στην Βουλή. «Η τροποποίηση που κάνατε στον Ποινικό Κώδικα το 2019, παρατείνοντας τη λειτουργία της Βουλής κατά μια εβδομάδα, παρά το ότι είχατε ορίσει ημερομηνία εκλογών, οδήγησε πέντε χιλιάδες δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων τότε, στο αρχείο». Όμως, όλα συγχωνεύονται στη δήλωση του κ. Φλωρίδη:
«Σας απέδειξα ότι… ονομάζετε ακροδεξιά μια πρωτοβουλία η οποία έρχεται να νομοθετήσει υπέρ των δικαιωμάτων των θυμάτων και της κοινωνίας, και αριστερά ό,τι κάνατε υπέρ των εγκληματιών…»!
Το χειρότερο απ’ όλα, είναι και το γεγονός ότι απεκλήθη ο νυν υπουργός ακροδεξιός, ένα θέμα που μόνο γέλωτες μπορεί να προκαλέσει στους έχοντες στοιχειώδη νου και σκέψη. Αλλά η τακτική αυτή είναι δυστυχώς η συνήθης των αποκαλούμενων «προοδευτικών» πολιτικών κομμάτων της «αριστεράς». Μπροστά σε απύθμενη έλλειψη στοιχειωδών επιχειρημάτων και πολιτικών προγραμμάτων, εκτοξεύουν απύθμενης κενότητας χαρακτηρισμούς στους πολιτικούς των άλλων κομμάτων και τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για τις πολυπληθείς απουσίες επιχειρημάτων από την πολιτική την οποία ονειρεύονται να εφαρμόσουν.
Αλλά στην ουσία απλώς επιχειρούν να κατοχυρώσουν τη θέση τους στο πολιτικό γίγνεσθαι στα ευρύτερα πλαίσια των δραματικών αλλαγών που επιτελούνται στο χώρο τους. Τώρα, το ποιος είναι ‘δεξιός’ και ποιος ‘αριστερός’, το έχει αποδείξει η ιστορία. Στον εικοστό πρώτο αιώνα, όμως, οι ταμπέλες έχουν χάσει το νόημα που είχαν τον προηγούμενο.
Σήμερα στην ευρωπαϊκή ένωση υπάρχουν πολιτικά κόμματα που είναι σε θέση να φέρουν σε εφαρμογή νομοσχέδια προς την σωστή κατεύθυνση και αντιδραστικά που απλώς δημιουργούν θόρυβο στον οποίο τοποθετούν τον τίτλο του ‘αριστερού’ και ‘προοδευτικού’. Φυσικά ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί, ή όπως φαντάζεται, ή οτιδήποτε άλλο, όπως βεβαίως και οι πολίτες να τους τοποθετούν εκεί όπου τους αξίζει!
Αλήθεια, ενθυμείται ο κ. Τσακαλώτος ποιος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και ποιος φρόντισε για την εφαρμογή των μέτρων που αυτό προέβλεπε; Ο ελληνικός λαός δεν λησμόνησε τις επισκέψεις του στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου έμπαινε με το χαρακτηριστικό κόκκινο σακίδιο όπου είχε κρυμμένα όσα «ναι» τους απαιτούσαν οι ανάλγητοι δανειστές και όλα όσα οι άλλοι προκάτοχοί του δεν είχαν αποδεχθεί.
Μήπως ενθυμείται τις σχετικές δηλώσεις του ότι αν το αφορολόγητο, πέσει κάτω από τα 9.100 θα παραιτηθεί; Μάλλον όχι! Μήπως ενθυμείται κάποια αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που σχεδόν διπλασιάστηκε επί των ημερών του ή την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ; Μάλλον όχι! Τα επιχειρήματά του στη Βουλή μόνο γέλωτες και θυμηδία προκαλούν για όσα έλεγε! Όμως το βρεττανικό του χιούμορ έπρεπε να μην του το επιτρέψει να κατεβεί τόσο χαμηλά! Κρίμα!