Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχει στοιχεία για τις γεννήσεις και τους θανάτους από το 1921 μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση τα έτη από το 1941 έως και το 1948, δηλ. τα χρόνια της Κατοχής και τα επακολουθήσαντα της ανταρσίας. Δεν είναι, όμως, δύσκολο ν΄ ανακαλύψει κάποιος πόσες ήσαν τουλάχιστον οι γεννήσεις κατά τα έτη 1943 έως και το έτος 1948. Από τα επίσημα στοιχεία της ίδιας της Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι κατά το σχολικό έτος 1954-1955 σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδος φοιτούσαν 943.813 μαθητές. Οι μαθητές αυτοί είχαν γεννηθεί κατά τα έτη 1943-1944-1945-1946-1947 και 1948.
Εάν γίνει η διαίρεση του αριθμού, που φοιτούσε στα δημοτικά σχολεία το παραπάνω σχολικό έτος 1954-1955 και των έξι ετών που γεννήθηκαν τα παιδιά (943.813:6 ίσον 157.302), προκύπτει ότι είχαν γεννηθεί κάθε χρόνο, κατά μέσον όρο, τουλάχιστον 157.302 παιδιά.
Οι γεννηθέντες ήσαν βεβαίως περισσότεροι, εάν υπολογισθούν και όσα παιδιά απεβίωσαν το διάστημα της εξαετίας αυτής από διαφόρους λόγους(ασθένειες, πείνα, δολοφονίες κλπ.). Αυτό και μόνον το γεγονός ότι γεννήθηκαν τόσα παιδιά κάθε χρόνο εκείνα τα χρόνια με εκείνη τη δυστυχία, που επικρατούσε τότε, αρκεί για να διαπιστώσει κάθε εχέφρων πολίτης αυτής της πατρίδος, σε ποιό κατάντημα έχει φθάσει η Ελλάς σήμερα, όταν οι γεννήσεις το 2017 έως 27-12 ήσαν μόλις 88.132, από τις οποίες θα πρέπει να υπολογισθεί ότι το 15ο% είναι γεννήσεις που προέρχονται από αλλοδαπές μητέρες.
Πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι τότε οι Ελληνίδες μητέρες είχαν ως πρώτο μέλημα τους, όταν τελούσαν τον γάμο τους, το πώς θ΄ αποκτήσουν παιδιά και είχαν πίστη στον εαυτό τους και στην Εκκλησία ότι θα τα καταφέρουν να τα μεγαλώσουν. Σ
ήμερα οι Ελληνίδες και ιδίως οι νέες, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι σε χειρότερη θέση από τις Ελληνίδες των ετών 1943-1948 και έχουν χρέος προς τον εαυτό τους, τους άνδρες τους, τα παιδιά τους, τους γονείς και τους παππούδες τους, ότι πρέπει να επανέλθουν στο φρόνημα των Ελληνίδων της δεκαετίας του 1930 και του 1940, εάν θέλουν τα παιδιά τους ν΄ απολαύσουν όσα τουλάχιστον απολαμβάνουν οι ίδιες.
Το ανεπανάληπτο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, που την κατέκλυσαν, έδειξε ότι, αντίθετα προς όλους τους εξωνημένους και τους προθύμους, ορθώνεται ένας ολόκληρος κόσμος που δεν εννοεί να παραχωρήσει στους σκοπιανούς το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας. Οργίασε η αντεθνική προπαγάνδα όλων εκείνων, που εζήλωσαν τον Γκαίμπελς, για ν΄ αποτρέψουν την προσέλευση των Ελλήνων στο συλλαλητήριο. Απέτυχαν όλοι οι σημαιοφόροι του νέου σχεδίου Ανάν. Απέτυχαν όλοι όσοι απεργάζοντο την ψυχική αποστράτευση του ελληνικού λαού. Απέτυχαν όλοι οι νενέκοι.
Δεν πέρασε η άθλια προπαγάνδα. Ήσαν όλοι παρόντες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και αντέταξαν το “όχι” στους σφετεριστές του ονόματος της Μακεδονίας.
Επήγαν στην Θεσσαλονίκη για ν΄ ακούσουν πάλι μαζί με τον Παύλο Μελά, τον Τέλο Άγρα, τον Αιμιλιανό των Γρεβενών, τον Γερμανό Καραβαγγέλη και όλους τους Μακεδονομάχους τη φωνή του Έθνους. Άκουσαν πάλι τη φωνή του Τάσου Παπαδόπουλου, άκουσαν τη φωνή του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου.
«Βλάχο θέλει και μπροστάρη το κοπάδι στη βοσκή» λέει ο λαός μας και αυτή την κρίσιμη ώρα υπάρχει ο ηγέτης, που τον οδηγεί και εκφράζει την ψυχή του Έθνους. Η μυριόστομη φωνή που ακουγόνταν από τη λαοθάλασσα της Θεσσαλονίκης: «είναι τρελλός ο στρατηγός», έκανε πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Φόβος πλέον κατέχει τους ασταθείς.
Πρέπει να επαναληφθεί και από τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες το ίδιο σύνθημα. Δεν παραδίδουμε το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας στους σκοπιανούς, αλλά πολύ περισσότερο δεν πρέπει να παραδώσουμε την πατρίδα μας, να παραδώσουμε την Ελλάδα στον δημογραφικό αφανισμό.
Ο Γέρος του Μωριά έλεγε: «Ο κόσμος μάς έλεγε τρελλούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελλοί δεν εκάμαμεν την επανάστασιν, διατί ηθέλαμεν συλλογισθή πρώτον διά πολεμοφόδια, καβαλαρία μας, πυροβολικό μας, πυριτοθήκαις μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμεν λογαριάσει την δύναμιν την εδική μας την τούρκικη δύναμη..».
Ώρα πλέον να σταματήσουμε τον κατήφορο το σύνθημα του συλλαλητηρίου μάς δείχνει τον δρόμο της αφυπνύσεως και της ανορθώσεως: «είναι τρελλός ο στρατηγός»!!
Όλοι παρόντες την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 14.00, στο Σύνταγμα, στη συνάντηση με την Ιστορία.
* Ο Βασίλης Θεοτοκάτος είναι επίτιμος δικηγόρος – πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος