Όταν το κλειστό στη Βάση εξυπηρετούσε το ηρακλειώτικο μπάσκετ. Επαναλειτουργεί στις 22 Σεπτεμβρίου

Το βλέπουν οι παλιοί Ηρακλειώτες και αναπολούν. Επαναλειτουργεί στις 22 Σεπτεμβρίου το κλειστό στην πρώην Αμερικανική Βάση, στις Γούρνες.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο παρκέ του κλειστού στην περιοχή των Γουρνών.

Σουγιάς και Παπακαλιάτης σε αγώνα στο Κλειστό της Βάσης
Σουγιάς και Παπακαλιάτης σε αγώνα στο Κλειστό της Βάσης

Ο Δήμος Χερσονήσου και η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της ανακατασκευής/ αναβάθμισης αθλητικών χώρων στην περιοχή.

Έτσι, μετά την συντήρηση του δαπέδου στο κλειστό των Γουρνών, αναμένονται και άλλες παρεμβάσεις σε γήπεδα της περιοχής.

“Το κλειστό φιλοξενεί προπονητικά ένα μεγάλο αριθμό παιδιών από τα σχολεία που βρίσκονται εντός της Αμερικανικής Βάσης, παιδιά αθλητικών σωματείων και ανθρώπων άλλων μεγαλύτερης ηλικίας που αγαπούν τον αθλητισμό από την ευρύτερη περιοχή σε ημερήσια βάση!

Αναγκαιότητα και μεγάλης χρηστικότητας το γήπεδο!” λέει η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου κ. Πλευράκη.
Σε αυτό το κλειστό μεγάλωσαν μπασκετικά τη δεκαετία του 1970 (και του ‘80) πολλοί Ηρακλειώτες, μια και κλειστό στο Ηράκλειο δεν υπήρχε.

Το κλειστό γυμναστήριο της Βάσης έδινε μια διέξοδο και εξυπηρετούσε ομάδες της πόλης του Ηρακλείου που δεν διέθετε ακόμη κλειστό (το Λίντο λειτούργησε το 1986), για φιλικούς αγώνες και τουρνουά όλο το χρόνο.

 

Το “Ηράκλειο” το 1970 στη Βάση.
Το “Ηράκλειο” το 1970 στη Βάση. Από αριστερά οι Μπακούσης Αλ., Βλασάκης Γιωρ., Φανουράκης Δημ., Ζαμπετάκης Μ. και Καρουζάκης Χαρ.

Από το αρχείο του Μιχάλη Δασκαλάκη αντιγράψαμε:

“Στη φωτό (κάτω) κατά τη διάρκεια της απονομής του Κυπέλλου στον προπονητή της ομάδας του Εργοτέλη, τον αξέχαστο Γιώργο Φιλιππάκη, από τον διοικητή της Βάσης, ενώ ο Γιάννης Παπουτσάκης μεταφράζει. Διακρίνονται από αριστερά οι παίκτες του Εργοτέλη, Ντίνος Χατζηβασίλης, Πάνος Καράμπελας (12)- ο προπονητής Γιώργος Φιλιππάκης να παραλαμβάνει το Κύπελλο – ο Βαγγέλης Σταυρουλάκης (8), Μιχάλης Δασκαλάκης, Κυπαρης και Γιάννης Ράλλης”.

Α.Π.

 

22 χρόνια μετά την απώλεια του Θόδωρα, ο ΟΦΗ ανθίζει

ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης
Σαν σήμερα, το 1996, ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Ήταν η μέρα που ουσιαστικά άλλαξε η σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ και η ομάδα άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα.

Κανένας δεν μπόρεσε σε αυτό το μεγάλο διάστημα να σηκώσει το βάρος της ομάδας και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλύτερος σύλλογος της Κρήτης αρχίζει να βλέπει φως στα διοικητικά του αδιέξοδα, περιμένοντας ως μεσσία τον Μιχάλη Μπούση.

Η προσμονή είναι μεγάλη, μα λίγες μέρες έμειναν μέχρι την ιστορική, όπως όλα δείχνουν, 10η Οκτωβρίου που ορίστηκε η Γ. Συνέλευση, η οποία θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μ.Β.

 

Οδός “Μανόλη Ρασούλη”

Μανόλης Ρασούλης
Ο μεγάλος τραγουδοποιός Μανόλης Ρασούλης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον ΟΦΗ, για χάρη του οποίου κυκλοφόρησε ολόκληρο δίσκο το 1987, όπου συμπεριέλαβε και τον επίσημο ύμνο της ομάδας, θα έχει πλέον τον δικό του δρόμο και μάλιστα δίπλα στο «Γεντί Κουλέ», όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου έκανε γνωστό ότι άμεσα θα προχωρήσει στην ονομασία ανώνυμης οδού πλησίον του γηπέδου του ΟΦΗ, σε οδό «Μανόλη Ρασούλη». Ένα αίτημα που είχε καταθέσει πριν από έναν χρόνο η ΠΑΕ.

Μ.Β.