Πιο συγκεντρωμένος και μαχητικός εκτός έδρας ο ΟΦΗ
Δεν έλεγε τυχαία ο Γιοβάνοβιτς ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι πιο επικίνδυνος όταν αγωνίζεται εκτός έδρας και για κακή τύχη του Παναθηναϊκού, αυτό συνέβη και στη Λεωφόρο. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας -ακόμα και επί Νιόπλια- είναι συνήθως πιο συγκεντρωμένοι και μαχητικοί μακριά από το «Γεντί Κουλέ».Πήραν ηρωικό «διπλό» στο Πανθεσσαλικό, έμειναν όρθιοι στο «Βικελίδης» και στους «Ζωσιμάδες», έφθασαν μια ανάσα από το να «σπάσουν» το αήττητο του Παναθηναϊκού.
Έξι πόντοι που στην οικονομία του πρωταθλήματος θα μετρήσουν, αρκεί από δω και πέρα να… μιλήσει και η έδρα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Βόλο.
Μ.Β.
Βίωσε και τις δύο όψεις του νομίσματος
Η μπάλα πολλές φορές μπορεί να σε αδικήσει σε ένα ματς ωστόσο συνήθως θα στο… επιστρέψει σύντομα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό του ΟΦΗ στα δύο τελευταία ματς του χρόνου, δεν υπάρχει. Κόντρα στον Ατρόμητο έκανε 23 τελικές αλλά έχασε από τη… μιάμιση που δέχθηκε.Απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, κόντεψε να κερδίσει με μία όλη κι όλη τελική (έχοντας βέβαια το ελαφρυντικό των 10 παικτών για 90 λεπτά, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 17 προσπάθειες (οι περισσότερες βέβαια εκτός εστίας).
Η διαφορά είναι ότι οι «πράσινοι» είχαν τη ρέντα να ισοφαρίσουν στο 98’ ενώ ο ΟΦΗ δεν είχε τα κουράγια κόντρα στον Ατρόμητο να το παλέψει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να σώσει κάτι…
Μ.Β.
Εύσημα από Μιχάλη και Δημήτρη Μπούση
Τόσο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης, όσο και ο γιος του Δημήτρης, δεν άφησαν ασχολίαστη την εμφάνιση του ΟΦΗ στη Λεωφόρο, μέσω των social media φυσικά.«Είμαι περήφανος για την ομάδα μας, δείξαμε τεράστια καρδιά σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι», έγραψε ο πρόεδρος για να ακολουθήσει στο ίδιο ύφος ο γιος του:
«Σπουδαία μάχη από τον ΟΦΗ μας. Όλοι μαζί για τα καλύτερα που έρχονται».
Μ.Β.
Παίρνει… ψίχουλα η SL2 από την ΕΡΤ
Ούτε 100.000 ευρώ δε θα καρπωθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχουν φέτος με την ΕΡΤ.Η πρώτη δόση από τις 96.000 που αντιστοιχεί σε κάθε ΠΑΕ, θα καταβληθεί στις 5 Ιανουαρίου (35 χιλιάδες), 28 Φεβρουαρίου η 2η (20 χιλιάδες) και τα υπόλοιπα σε τρεις ακόμα δόσεις…
Με τόσο πενιχρά έσοδα, η όποια συζήτηση για VAR στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, κόπηκε μαχαίρι, αφού δε μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμο λόγω κόστους.
Μ.Β.
Μονόδρομος οι πωλήσεις
Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στον ΟΦ Ιεράπετρας, καθώς οι επιτυχίες που καταγράφει στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το οικονομικό σκέλος. Παίκτες και προπονητές απλήρωτοι, με τη δυσαρέσκειά τους να μεγαλώνει και τη διοίκηση να προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, υποσχόμενη πως θα δώσει λύση. Σε αυτό το πλαίσιο, μονόδρομος μοιάζει το «πωλητήριο» στα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας και η αρχή γίνεται από τον Αντερέγκεν.Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός που έχει σημειώσει τρία τέρματα φέτος, ενώ και πέρσι είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία και πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους, θα αποτελέσει παρελθόν.
Μ.Β.
Οι πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες ομάδων στον κόσμο
Μία εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται σε επενδύσεις, δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο πλούσιους ιδιοκτήτες ομάδων σε όλα τα σπορ, σε όλο τον κόσμο. Η Madison Trust έκανε τη δουλειά, με πολλά ονόματα να προκαλούν έκπληξη. Πλουσίοτερος όλων είναι ο Στιβ Μπάλμερ που έχει τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο NBA (91.4 δισεκατομμύρια δολάρια), με τον Μουκές Αμπάνι που έχει τους Μουμπάι Ίντιανς, ομάδα κρίκετ, να τον ακολουθεί (90.7 δισεκατομμύρια δολάρια).Ο Κάρλος Σλιμ της Ρεάλ Οβιέδο (78 δισεκατομμύρια δολάρια), ο Ρομπ Γουόλτον των Ντένβερ Μπρόνκος (59.8 δισεκατομμύρια δολάρια) και η οικογένεια Πινό της Ρεν (40.4 δισεκατομμύρια δολάρια) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ντάνιελ Γκίλμπερτ (Καβαλίερς – 30.9 δισεκατομμύρια δολάρια), Ντίτριχ Μάτεσιτς (πέθανε πρόσφατα, είχε τις Λειψία, Νιο Γιορκ Ρεντ Μπουλς, Ρέντ Μπουλ F1 – 27.4 δισεκατομμύρια δολάρια), Μασαγιόσι Σον (Φουκουόκα Χοκς – 21.3 δισεκατομμύρια δολάρια), Στιβ Κοέν (Νιου Γιορκ Μετς – 17.4 εκατομμύρια δολάρια) και Ντέιβιντ Τέπερ (Καρολάινα Πάνθερς – 16.7 δισεκατομμύρια δολάρια) κλείνουν την πρώτη δεκάδα.
Από εκεί και πέρα, στο νούμερο 11 είναι ο ιδιοκτήτης των Μέμφις Γκρίζλις, Ρόμπερτ Πέρα (14.6 δισεκατομμύρια δολάρια), στο νούμερο 12 ο ιδιοκτήτης των Μπρούκλιν Νετς, Τζο Τσάι (11.6 δισεκατομμύρια δολάρια), στο νούμερο 17 ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ (8.3 δισεκατομμύρια δολάρια), στο νούμερο 20 ο Τσαντ Ζιντόνγκ της Ίντερ (7.4 δισεκατομμύρια δολάρια) και στο νούμερο 23 ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ της Μονακό (6.7 δισεκατομμύρια δολάρια).