Οι λύσεις από τη μέση και μπροστά που δεν έχει καμιά ομάδα Β’ Εθνικής

Στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα φάνηκαν ξεκάθαρα οι  πολλές μεσοεπιθετικές λύσεις που έχει ΟΦΗ και οι οποίες  δεν υπάρχουν σε άλλες ομάδες της Β’ Εθνικής.

Αν σκεφτεί κανείς ότι στον πάγκο ήταν παίκτες όπως ο Χαντί, ο Ορτέγκα, ο Μάρτος και στην εξέδρα οι Κουσκουνάς και Περογαμβράκης αντιλαμβάνεται πόσο τυχερός είναι ο Παπαδόπουλος που ακόμα και με απουσίες μπορεί και κάνει τη δουλειά του χωρίς να πολυνοιάζεται.
Άντε, τώρα που πήγε καλά και ο Λεάλ και που σκόραρε και ο Όγκμποε,  να δούμε ποιον θα βάλει και ποιον θα αφήσει εκτός ενδεκάδας ο τεχνικός του ΟΦΗ στη συνέχεια…

Ν.Μ.

 

Ξανά στο Κύπελλο

Εργοτέλης και Παναιτωλικός δίνουν ραντεβού στο κύπελλο ξανά μετά από περίπου δυο χρόνια.

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν συναντήθηκαν στο Ηράκλειο στο γήπεδο του ΟΦΗ, με τον Εργοτέλη να κερδίζει με 3-2 και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση μαζί με τον Πανιώνιο. Τώρα το πάνω χέρι το έχει η ομάδα του Αγρινίου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο κύπελλο ειδικά, οι εκπλήξεις είναι σύνηθες φαινόμενο και από την στιγμή που ο Εργοτέλης έχει ελπίδες, όλα μπορούν να συμβούν…

Ν.Μ.

 

Έργα στη Χερσόνησο

Σε βελτιωτικά έργα της αθλητικής εγκατάστασης του Φιλωνίδειου κλειστού γυμναστηρίου Χερσονήσου προχωράει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, βάζοντας τέλος στις μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ύψωναν εμπόδια.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης καινούργιου τάπητα στο γήπεδο 5Χ5 της Πάνω Χερσονήσου. Κινήσεις που σίγουρα αναβαθμίζουν την ποιότητα της άθλησης για όσους χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Μ.Β.

 

Ας σταματήσει εδώ το θέατρο του παραλόγου

Κανείς δεν λέει ότι κατά καιρούς δεν δημιουργούνται προβλήματα σε αγώνες βόλεϊ ή μπάσκετ στο κλειστό του “Λίντο” με την παρουσία ή διέλευση ατόμων πίσω από τους πάγκους. Ποτέ όμως δεν στάθηκαν αφορμή- από το 1985 που λειτούργησε το κλειστό- να σταματήσουν να ορίζονται αγώνες εκεί ή διαιτητές να διώχνουν ακόμα και τη… μύγα που θα πετάξει από τον διάδρομο! Τριάντα χρόνια που βλέπουμε αγώνες στο “Λίντο” διεθνείς, επαγγελματικών κατηγοριών (Α1, Α2 μπάσκετ), τοπικούς, οι διαιτητές δεν είχαν φτάσει ποτέ στα άκρα, ακόμα κι όταν ο διάδρομος ήταν γεμάτος από κόσμο.

Και μάλιστα διαιτητές βόλεϊ που ελάχιστους αγώνες διαιτητεύουν εκεί, μια και τα τοπικά σωματεία είναι λιγότερα από το μπάσκετ. Από τις διοικήσεις του ΣΥΔΠΕΚ είχαν περάσει αρκετοί αξιολογότατοι διαιτητές με γνώσεις των κανονισμών, όπως είναι και η τωρινή διοίκηση του συνδέσμου. Όμως δεν προχώρησαν  σε υπερβολές.

Γιατί εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε με υπερβολή όπως είχαμε σημειώσει σε σχόλιό μας στις 16/11. Και τα ερωτήματα, ακόμα και μετά από την επιστολή του ΣΥΔΠΕΚ, είναι αρκετά: Πρώτον: Γιατί βγαίνουν οι διαιτητές να υπερασπιστούν προπονητές (αναφέρει ο ΣΥΔΠΕΚ ότι προπονητές τούς διαμαρτυρήθηκαν) σε μεμονωμένα άσχημα και σπάνια περιστατικά και δεν βγαίνουν οι προπονητές μέσα από τα συλλογικά τους όργανα;

Δεύτερον: Γιατί τέθηκε ΤΩΡΑ το θέμα “ομαλή διεξαγωγή αγώνων” και δεν είχε τεθεί από τον ΣΥΔΠΕΚ από το καλοκαίρι για να πάρει μέτρα ή να συζητηθεί το θέμα με ΕΑΚΗ και ΕΣΠΕΚ; Μήπως γιατί εσχάτως τα σωματεία βόλεϊ δεν δέχτηκαν την αύξηση τιμής διαιτησίας που είχε προτείνει ο ΣΥΔΠΕΚ μεσούσης της περιόδου; Μήπως λέμε. Τρίτον: Οι διαιτητές μιλούν για έλλειψη προστατευτικών κάγκελων από την πλευρά των πάγκων στο “Λίντο”.

Μα στα άλλα γήπεδα της Κρήτης όπου πάνε (Ρέθυμνο, Γούρνες, Σητεία, Χανιά), έχουν προστατικά; Κι εκεί το ίδιο εφαρμόζουν ή πρόκειται να εφαρμόσουν; Λοιπόν, επειδή από το πουθενά έχει δημιουργηθεί θέμα στον χώρο του βόλεϊ, ας σταματήσει εδώ το τραγελαφικό του πράγματος, διότι όλοι που είναι εκτός αθλήματος θα πουν ξανά “αυτοί στο βόλεϊ δεν είναι μόνο λίγοι, είναι και γραφικοί”.

Υ.Γ.: Αν ο ΣΥΔΠΕΚ ή ο πρόεδρός του έχει κάποιο θέμα με την πρόεδρο του ΕΑΚΗ, ας το λύσουν μεταξύ τους και μην βάζουν μπροστά τους φορείς που υπηρετούν.

Αντ. Παπουτσάκης