Ο κόσμος διαλέγει την 3η φανέλα του ΟΦΗ

Ο κόσμος διαλέγει την 3η φανέλα του ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να επιλέξουν το χρώμα της 3ης εμφάνισης για τη σεζόν 2023-24, συνδυάζοντας αυτή την κίνηση, με μια σημαντική ενέργεια για το περιβάλλον που θα συμβάλει παράλληλα στη στήριξη ενός συνανθρώπου μας.

Μέχρι και την ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ (Κυριακή 5/3), κάθε φίλαθλος μπορεί να ψηφίσει το χρώμα που επιθυμεί για τη φανέλα (μπλε, πράσινο ή κεραμιδί) ρίχνοντας ένα καπάκι σε ένα από τα τρία αντίστοιχα δοχεία που βρίσκονται στο Cosmos x OFI Crete FC Store (Καντάνου 70). Τα καπάκια που θα συγκεντρωθούν, θα προσφερθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Σε περίπτωση που κάποιος έχει περισσότερα καπάκια, μπορεί να τα ανακυκλώσει στο ταμείο.

Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο, αποφεύγονται επιλογές όπως η φετινή λαχανί εμφάνιση που μπορεί να έφερε νίκες σε εκτός έδρας ματς αλλά αισθητικά ήταν επιεικώς απαράδεκτη…

Μ.Β.

 

Πρώτος σε συμμετοχές στα «παράθυρα» ο Π. Καλαϊτζάκης

Πρώτος σε συμμετοχές στα «παράθυρα» ο Π. Καλαϊτζάκης
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ προκρίθηκε σχετικά εύκολα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, μέσα από τη διαδικασία των «παραθύρων». Όπως τονίζει σχετικά η ΕΟΚ «χρειάστηκε η εμπειρία και η καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να εναλλάσσονται στο τιμόνι και πάνω από όλα χρειάστηκε η παρουσία, η θέληση, η επιμονή και η αγάπη για την Εθνική ομάδα 39 παικτών για να είμαστε συνεπείς σε ένα ακόμα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού».

Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Κωστής Γόντικας που έπαιξαν σε 7 από τα 10 ματς ενώ δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη Εθνική. «Το κερασάκι πάνω στην τούρτα ήρθε από τον κόσμο που έδειξε πως η Εθνική παραμένει η επίσημη αγαπημένη», κατέληξε η Ομοσπονδία στο σχόλιό της.

Μ.Β.

 

Αγνοείται και ο ποδοσφαιριστής Αδαμάκης

Αγνοείται και ο ποδοσφαιριστής Αδαμάκης
Στους αρκετούς αγνοούμενους από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, συμπεριλαμβάνεται και ο 23χρονος ποδοσφαιριστής Ιορδάνης Αδαμάκης, με καταγωγή από την Καβάλα. Παρ’ ότι χθες υπήρξαν αρκετές αναφορές στο διαδίκτυο ότι βρέθηκε νεκρός, εντούτοις η ομάδα του ΑΟ Υπάτου (Γ’ Εθνικής), έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη αρνητική εξέλιξη και παραμένει αγνοούμενος. Το ίδιο δήλωσε και ο πατέρας του.

Ο Αδαμάκης αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Θεσπρωτό και πριν από λίγες εβδομάδες πήρε μεταγραφή στον ΑΟ Υπάτου ενώ παλαιότερα φόρεσε και τη φανέλα της Ρόδου. Ευχή όλων είναι να υπάρξει κάποιο ευχάριστο νέο τόσο για τον νεαρό επιθετικό όσο και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Μ.Β.

 

Δεν εμπιστεύεται η Ελλάδα τους νέους σε ηλικία παίκτες!

uefa σημα
Η UEFA δημοσίευσε τη 14η έκθεση “The European Club Footballing Landscape”, μία ανασκόπηση  του οικονομικού τοπίου της σεζόν 2021-22, όπου περιγράφεται πως «βγήκε» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την πανδημία Covid-19.   Αυτά είναι ορισμένα από τα κύρια σημεία που αφορούν την Ελλάδα:

  • Οι ελληνικοί σύλλογοι δεν εμπιστεύονται τους νέους σε ηλικία παίκτες

Η έκθεση του UEFA Intelligence Center υπογραμμίζει το αυξανόμενο ποσοστό των δαπανών για μεταγραφές για νεότερους παίκτες στις πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους. Όμως, μόνο το 5% του συνόλου των λεπτών στα εγχώρια πρωταθλήματα καταμετρήθηκε για νεαρούς παίκτες τη σεζόν 2021/22, αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο 13% όλων των παικτών αυτής της ηλικιακής κατηγορίας «έγραψε» τουλάχιστον μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ο μέσος όρος του 5% κρύβει μία σημαντική διακύμανση μεταξύ των χωρών, με τους νεαρούς να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 9% των συνολικών λεπτών στην Αυστρία και τη Δανία, αλλά μόλις το 0,7% στην Ελλάδα και το 1,7% στην Τουρκία.

Εάν επεκταθεί ο ορισμός των νεαρών παικτών για να συμπεριληφθούν όλοι εκείνοι οι ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 24 ετών, το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι το πιο νεανικό, με το 47% των συνολικών λεπτών να παίζεται από παίκτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, εν συγκρίσει με το μόλις 15% στην Ελλάδα και το 19% στην Τουρκία.

Στο αντίθετο άκρο, οι παίκτες ηλικίας 30 ετών ή μεγαλύτεροι αντιπροσώπευαν το 34% των συνολικών λεπτών στην Ελλάδα και το 33% στην Τουρκία, εν συγκρίσει με το 12% στην Ολλανδία, το 14% στη Δανία και το 14% στο Βέλγιο. Το μεγάλο ποσοστό της Ελλάδας (52%) εμφανίζεται στην ηλικιακή κατηγορία 24-29.

  • Η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση στη διάρκεια των συμβολαίων

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση (20η) στον σχετικό πίνακα, καθώς το 44% των συμβολαίων είναι μικρότερα του ενός έτους, το 34% έχει διάρκεια 1-2 χρόνια, το 16% 2-3 χρόνια και το 6% για 3-4 χρόνια, παρουσιάζοντας έτσι ένα μέσο όσο 22,1 μήνες στα συμβόλαια των παικτών.

Για τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι του 2022, η Ελλάδα παρουσιάζει μέσο όρο διάρκειας συμβολαίων 24,5 μήνες. Το 53% των παικτών προέρχεται από ομοσπονδίες της UEFA.