επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα σε όλους! Εβδομάδα… Τσικνοπέμπτης και Απόκρεω αυτή, δεν μπορούμε να χωνέψουμε ακόμη τα μελομακάρουνα και τους κουραμπιέδες, ρε παιδιά!

ΜΕΓΑΛΟ συλλαλητήριο χθες στην Αθήνα. Πόσοι ήταν στην πλατεία; 1,5 εκατομμύριο έφτασε ο αριθμός των πολιτών που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία υπολογίζει τους συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στους 140.000.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ λοιπόν με τα συλλαλητήρια, όλα καλά τώρα; Να σκεφτούμε και λίγο τι κάνουμε σε αυτή τη χώρα; Να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας;

ΠΟΣΟΙ από μας ξέρουν τι συμβαίνει στα Σκόπια, τη Μακεδονία, την ιστορία μας; Πόσοι; Και πόσοι πολιτικοί έχουν φανεί αντάξιοι των περιστάσεων;

ΜΗΝ το ξεχάσω γι’ αυτούς που πυροβολούν τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης  ήταν καλός όταν ήταν με τους αγανακτισμένους, όταν έφτιαχνε τις Σπίθες. Τώρα που είναι υπέρ του συλλαλητηρίου είναι… κακός. Μαζευτείτε, μας βλέπουν.

ΚΑΙ ΓΙΑ όσους ανόητους έκαναν επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, πολύ σωστά το έγραψε ο Μπογιόπουλος: Αλλο κριτική, ακόμα και πολιτική πολεμική, με επιχείρημα και σεβασμό στην ιστορία και την τέχνη του Μίκη κι άλλο να χρωματίζεις ντουβάρια με φαιότητες.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων. Την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» εκφράζουν οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΕΛΙΑΜΕΠ.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαντήσεις, το 71,5% δεν αποδέχεται τη χρήση του «όρου Μακεδονία», ενώ το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ είπε καταρχήν όχι στη δωρεά Λεμπιδάκη. Η δημοσιοποίηση του θέματος και από την «Πατρίδα» είναι μεγάλη ευκαιρία να το ξαναδούν και  να το πάρουν αλλιώς. Σε αυτά δεν χωρούν πείσματα και μικρόνοες αντιλήψεις.

ΟΧΙ πως περιμέναμε κάτι άλλο. Επ’ αόριστον αναβάλλεται η παρουσίαση από το Υπουργείο Παιδείας του νέου εξεταστικού συστήματος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ τι δίνετε! Οκτώ στις δέκα κινητές εφαρμογές για θέματα υγείας (mobile health apps) μεταδίδουν σε τρίτες εταιρείες ευαίσθητα στοιχεία σχετικά με την υγεία των -ανυποψίαστων- χρηστών.

ΜΑΛΙΣΤΑ μόνο οι μισές το κάνουν αυτό μέσω ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούν και κινδύνους κυβερνο-ασφάλειας, εκτός από την παραβίαση της ιδιωτικότητας εκατομμυρίων χρηστών.

ΑΥΤΟ διαπίστωσε μια έρευνα Ελλήνων και Ισπανών ερευνητών, οι οποίοι αξιολόγησαν σε βάθος τις 20 δημοφιλέστερες εφαρμογές υγείας για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

 

Ο… Επικρητικός