Τι «χρεώνουν» στον Βορίδη για τις υποκλοπές
Αν πιστέψουμε το πρωτοσέλιδο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τότε το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει και ακροδεξιά συνιστώσα!
Και αυτό διότι ειδικός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη, όταν ο σημερινός υπουργός Επικρατείας ήταν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι δικηγόρος του Κοσμίδη, η κάρτα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή των επιμολυσμένων μηνυμάτων σε πολιτικά πρόσωπα, για την παρακολούθησή τους από το predator.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε στη Βουλή και το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, που χαρακτήρισε «πλημμέλημα» τις υποκλοπές και αρχειοθέτησε την υπόθεση.
Η αρχειοθέτηση αυτή ήταν απόρροια των μηνύσεων που είχαν καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.
Η απουσία Βρούτση από τον τελικό του Κυπέλλου
Δεν ήθελε να μπλέξει με την τοξικότητα των «αιωνίων» ή είναι κάτι άλλο που απέτρεψε την κάθοδο του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στο Ηράκλειο, προκειμένου να παραστεί στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;
Παρόλο που η κάθοδός του στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλικαρνασσού ήταν προγραμματισμένη, ο αναπληρωτής υπουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ στα «Δυο Αοράκια».
Και όλα αυτά ενώ είναι νωπή ακόμα η ιστορία, με τα απενταγμένα αθλητικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με τον ίδιο και τον προκάτοχό του Λευτέρη Αυγενάκη, να ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στο Μαξίμου για να πέσουν οι τόνοι.
Αλλά μπορεί να μην ήθελε να νομιμοποιήσει και τη διοίκηση του Λιόλιου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μετά και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για παράνομη ΚΕΔ! Αλλά και πάλι δεν βγαίνει… Εξάλλου ο Γιάννης Βρούτσης έχει τόσους φίλους και υποστηρικτές στο Ηράκλειο, που θα ξεπερνούσαν κάθε εμπόδιο για την ευχάριστη διαμονή του!
Και πολύ καθυστέρησε…
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας προσχώρησης, αποτελεί η ένταξη της Ράνιας Θρασκιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Και να ετοιμάζεται ο επόμενος που είναι ο Πέτρος Παππάς.
Εξάλλου οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές μετά τη φυγή τους από το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σε δίαυλο επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη και πριν ακόμα ψηφίσουν την επιλογή του ΠΑΣΟΚ για τη Προεδρία της Δημοκρατίας, Τάσο Γιαννίτση, και στις 4 ψηφοφορίες που έγιναν.
Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη Θρασκιά έγιναν χθες, μετά τη συνάντηση της βουλεύτριας Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 32 βουλευτές και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 26.
«Η Ράνια Θρασκιά είναι από σήμερα μέλος του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει τον φορέα της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μία δύναμη προοδευτική, υπεύθυνη, μία δύναμη χρήσιμη.
Στον αγώνα μας, λοιπόν, για πολιτική αλλαγή καλωσορίζω σήμερα τη Ράνια Θρασκιά, μια νέα πολιτικό με πάθος για δουλειά, με πάθος για προσφορά. Ράνια μάς τιμά πάρα πολύ η απόφασή σου. Ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος, αλλά θα είναι ωραίος και αξιοπρεπής και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν εμφανίστηκαν μαζί ενώπιον των δημοσιογράφων και έδωσαν τα χέρια.
«Να κάνουμε ρήξη»
«Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό σε μία τόσο πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας να συστρατευτούμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, αυτές που θα βάλουμε στο επίκεντρο πολιτικές που θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή των πολιτών και θα στοχεύουν στην ευημερία των πολιτών», δήλωσε η Ράνια Θρασκιά και συνέχισε:
«Πρέπει να κάνουμε ρήξη κυριολεκτικά με όλα όσα στερούν από την καθημερινότητά μας όσα δικαιούμαστε και πλήττουν τη ζωή μας στην κάθε της μέρα. Συνεπής στη δέσμευση που ανέλαβα από την πρώτη στιγμή που εξελέγην βουλευτής θα συνεχίσω να δουλεύω, διεκδικώντας όσα αξίζει η πόλη μας.
Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μπει επιτέλους το επίκεντρο πολιτικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων. […] Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει χρόνος.
Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ο δρόμος για την αλλαγή, για ένα κράτος που θα σέβεται τους πολίτες που θα στέκεται δίπλα τους και όχι απέναντί τους, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Κουμουνδούρου: «Παράδειγμα προς αποφυγή»
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ένταξη της Ράνιας Θρασκιά στο ΠΑΣΟΚ, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου, που έσπευσε να επιτεθεί στη βουλεύτρια Θεσσαλονίκης.
«Η κ. Θρασκιά εξελέγη με τις ψήφους των πολιτών που ψήφισαν τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, αγωνίζονται για τα ιδανικά της Αριστεράς και θέλουν πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση.
Αρχικά, με την αναιτιολόγητη ανεξαρτητοποίησή της, συνέβαλε στην αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας στερώντας από το κόμμα που ψήφισε ο λαός, τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τώρα προσχωρεί χωρίς κανένα ιδεολογικό πλαίσιο ή υπόβαθρο σε άλλο κόμμα, εξυπηρετώντας ακούσια και τις εσωτερικές του διευθετήσεις», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου και καταλήγουν για την κα Θρασκιά:
«Εξόχως προβληματική συμπεριφορά και παράδειγμα προς αποφυγήν και για την ίδια και για τον πολιτικό υποδοχέα της, που έτσι νομιμοποιεί την για πρώτη φορά απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταπολιτευτικά».
Καριέρα στη χούντα…
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις επιθέσεις που δέχεται από το ΚΚΕ και βουλευτές του, σε έναν γύρο που ξεκίνησε από τη δική της επίθεση στον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του Περισσού, Γιώργο Λαμπρούλη.
Αυτή τη φορά κεντρικό πρόσωπο στην επίθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας είναι η Λιάνα Κανέλλη, για την οποία μάλιστα έχει πει ότι θα καταθέσει μήνυση.
«Η Λιάνα Κανέλλη έκανε καριέρα στη χούντα. Είναι ένα πρόσωπο που δε δικαιούται να μιλάει. Η Κανέλλη από τη βίλα της έρχεται κάθε έξι μήνες στη Βουλή. Δε δικαιούται να συκοφαντεί ένα άλλο πρόσωπο», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1».
Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ για συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών. «Το ΚΚΕ έχει ευθύνες στη συγκάλυψη. Θεωρώ ότι κάποιοι βολεμένοι προσφέρουν μια μεγάλη υπηρεσία στο σύστημα. Τι στάση ιδιοκτησίας είναι αυτή για τους αγώνες;» είπε.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές και για την παρουσία του ΚΚΕ στην κοινοβουλευτική διαδικασία. «Σε όλη μου την πορεία -τη δημόσια που είναι ανοιχτή- τα έδρανα του ΚΚΕ είναι μονίμως άδεια. Η δική μου αγωνιστική προσέγγιση δεν αλλάζει.
Εάν αυτό βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία, είναι γιατί διψάει για δικαιοσύνη», επισήμανε.
Δεν περίμεναν τέτοια έξοδο και τώρα τρέχουν…
Θυμάστε που γράφαμε για συνωστισμό στην έξοδο της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, λόγω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσαν για το προσωπικό; Ε, λοιπόν ο συνωστισμός δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, ακόμα και αν δρομολογούνται συγχωνεύσεις.
Και αυτό διότι ενώ στόχος ήταν με το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου οι δύο τράπεζες που συγχωνευτήκαν ν’ απαλλαγούν από το 1/3 του προσωπικού, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν, με τη συνδρομή και των… Σερρών, αφορούν περίπου στα 2/3 του προσωπικού!
Και ήδη η τράπεζα για να ξεπεράσει τα δεδομένα που δεν περίμενε, απευθύνεται σε προσωπικό που υπηρετεί σε καίριες θέσεις, περικειμένου να παρατείνει για λίγους μήνες την παραμονή του στην υπηρεσία.
Στη Σούδα μετά τη σύγκρουση το αεροπλανοφόρο
«Λαβωμένο» αλλά όχι ανησυχητικά, κατάπλευσε την Κυριακή στην Αμερικάνικη Βάση της Σούδας το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman, ύστερα από σύγκρουσή του με εμπορικό πλοίο.
Κατά πληροφορίες, οι επισκευές αφορούν ζημιές που εντοπίστηκαν στο εξωτερικό τοίχωμα δύο αποθηκευτικών χώρων και ενός χώρου συντήρησης.
Εκτός από το εσωτερικό του πλοίου, υπήρξαν και εξωτερικές ζημιές σε έναν χώρο χειρισμού σχοινιών, την πρύμνη και την πλατφόρμα πάνω από έναν από τους αποθηκευτικούς χώρους.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το αεροπλανοφόρο, αναμένεται να μείνει στα Χανιά μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Υπενθυμίζεται πως το αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είχε συγκρουστεί με εμπορικό πλοίο ανοιχτά του Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο, αργά το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ ήταν σε επιχείρηση.
Το εμπορικό Besiktas-M είναι πλοίο τουρκικών συμφερόντων με σημαία Παναμά.
Τα νέα βήματα της Καυκάς στην Κρήτη
Σημαντικό βήμα ανάπτυξης αποτελεί η επέκταση της εταιρείας στην Κρήτη, όπου σχεδιάζεται το άνοιγμα ενός νέου Lighting & Innovation HUB. Βασισμένο στην επιτυχία της αντίστοιχης επένδυσης στη Θεσσαλονίκη, το showroom αυτό θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις φωτισμού και τεχνολογίας, ανταποκρινόμενο στις αυξημένες απαιτήσεις των ξενοδοχείων και των τουριστικών υποδομών της περιοχής.
Με δεδομένη την ανάπτυξη του real estate και του τουρισμού στην Κρήτη, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της Καυκάς στον κλάδο.