Το επεισόδιο
Στη χθεσινή δεξίωση στο «Γκάλαξι» που παρέθεσε ο Ούγγρος πρέσβης δεν ήταν τα διπλωματικά που κυριάρχησαν, αλλά τα… εκκλησιαστικά «γαλλικά». Και τα άκουσε… ως μη όφειλε η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη η οποία… ανυποψίαστη πλησίασε να χαιρετήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο. Και… άκουσε τον εξάψαλμο αφού ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να αναπέμψει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τη γνωστή υπόθεση με την εισφορά που αφορά την Εκκλησία και για την οποία έχει δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο! «Αφού δικαιωθήκαμε γιατί τη στέλνετε στο ΣτΕ;» είπε αλλά με… άλλο ύφος ο Ευγένιος και είπε διάφορα που είχε μαζεμένα στον Δήμο! Εκεί κάπου πήγε να παρέμβει και η έτερη αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη και τα… άκουσε κι εκείνη!
Δεν ξέρω ποιος θα… εξηγήσει στον Αρχιεπίσκοπο, που αν και δικαιωμένος πρέπει να τρέχει στο ΣτΕ, ίσως μόνο ο δήμαρχος!
Ο πρέσβης
…Ευτυχώς πάντως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του περιφερειάρχη τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν πήρε χαμπάρι και ο Ούγγρος πρέσβης!
Η μονάδα
Ένα… ξενοδοχείο, εκεί στα δυτικά, εξακολουθεί να είναι το θέμα συζήτησης στα πολιτικά στέκια. Πολλά λέγονται, λίγα αποδεικνύονται πάντως.
Έκπληξη
Μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη ήταν η νέα διοίκηση του ΕΦΕΤ. Στη διοίκηση συμμετέχουν δυο άξιοι κρητικοί, ο Ιδομενέας Μαρκάκης και η Ειρήνη Χουδετσανάκη. Επειδή και οι δύο είναι άνθρωποι συγκροτημένοι και σε συνδυασμό με την άψογη υπηρεσία του ΕΦΕΤ στην Κρήτη προβλέπω τα καλύτερα!
Η κόρη
Τις πρώτες 17 υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε το κόμμα «Νίκη».Τα πιο «φαντεζί» ονόματα είναι αυτά του ηθοποιού Νίκου Αναδιώτη, αλλά και αυτό του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη. Το ευρωψηφοδέλτιο της Νίκης όμως περιλαμβάνει και μια υποψηφιότητα πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά.
Πρόκειται για την Αθηνά Φούσα, κόρη του επί σειρά ετών βουλευτή Ιωαννίνων και πρώην υπουργού της Ν.Δ. Αντώνη Φούσα, που απεβίωσε το 2022.
Το… Σύνταγμα
Ε ναι… Ό,τι μάς συμφέρει! Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επικαλέστηκε το Σύνταγμα στη Βουλή, “παγώνοντας” κάθε ιδέα για το αίτημα που διατυπώνεται με τη συλλογή υπογραφών 1,3 εκατ. και πλέον πολιτών, για αλλαγή του νόμου για τη βουλευτική ασυλία και την ευθύνη υπουργών. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε, δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος, ούτε και με τη λογική της λαϊκής νομοθέτησης, αφού η διαφορετική ποινική αντιμετώπιση των βουλευτών και των υπουργών απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. Για τα Πανεπιστήμια ήταν απλώς… Παρασκευή.