Μικρά και Μυστικά

Απολύσεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης των ΗΠΑ που έχει βάλει «κόφτη» στη χρηματοδότησή του.

Δεμένα πλοία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες την Πέμπτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η απεργία, που ξεκινά στις 00:01 και ολοκληρώνεται στις 24:00 της ίδιας ημέρας, καλύπτει όλες τις κατηγορίες πλοίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Φόρο τιμής

Η διοίκηση της ΠΝΟ με την ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τιμά τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική σημασία του μηνύματος της Πρωτομαγιάς και των γεγονότων του Σικάγο το 1886, που «άλλαξαν τον ρου της ιστορίας». Οι ναυτεργάτες, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, αποτίουν φόρο τιμής και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της ΠΝΟ βρίσκονται η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και η αξιοπρέπεια στην εργασία.

Διάλογος

Το Πεκίνο δήλωσε χθες ανοικτό σε συζητήσεις με την Ουάσιγκτον σχετικά με τους τελωνειακούς δασμούς, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο που έχουν εμπλακεί σε ένα εμπορικό μπρα-ντε-φερ.

Ανακούφιση

«Αν πρέπει να πολεμήσουμε, θα πάμε μέχρι το τέλος, αλλά οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ορθάνοιχτες», δήλωσε ο Γκούο Ζιακούν, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών στην τακτική συνέντευξη Τύπου. Οι δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε «σημαντική», μείωση των δασμών με την Κίνα, προκάλεσαν ανακούφιση στις παγκόσμιες αγορές που είχαν τρομάξει με τις επιθετικές πολιτικές του.