Μικρά και Μυστικά

Επέτειος

Έρχεται η εθνική επέτειος με γιορτές και παρελάσεις. Τουλάχιστον θα χαρούν τα παιδιά αυτές τις μέρες. Και είναι σημαντικό αυτό, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα του κόσμου, το αύριο του πλανήτη.

Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο τα παιδιά. Είναι και οι βουλευτές που τούτες τις μέρες θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα καταγράψουν τον σφυγμό της κοινωνίας. Μετά από όσα έχουν συμβεί να μην ξέρουν πού βρίσκονται;

Όρεξη

Πάντως «ένα πουλάκι» μου είπε ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, θα γίνει συνωστισμός στα ψηφοδέλτια του Ηρακλείου. Από τώρα στριμώχνονται αλλά το γιατί δεν καταλαβαίνω. Πάνε τόσο καλά τα πράγματα ή μήπως ξαφνικά αποκτήσαμε και περισσότερους σωτήρες από όσους χρειαζόμαστε;

Καλάθια

Καλάθια λοιπόν, και δεν είναι μόνο ένα. Γιατί η παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι» είναι από τις καλύτερες. Και ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, κι όποιος έχει τη μύγα ας μυγιαστεί!

Ας δούμε

Είναι και το άλλο το καλάθι, αυτό που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση μετά την εθνική επέτειο, το καλάθι του Πάσχα, το καλάθι του νονού, όπως τέλος πάντων το πει. Εμείς πολλές ελπίδες δεν έχουμε, γιατί το έργο το είδαμε ξανά και δεν ήταν και το καλύτερο.

Άλλοθι

Αφήστε που, ακόμα κι αν τελικά προσφέρονται λίγο πιο φθηνά όσα θα περιέχει, μήπως θα είναι το άλλοθι για ό,τι συμβαίνει όλο τον υπόλοιπο χρόνο; Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς πλέον να πιείς καφέ, να πας σούπερ μάρκετ, να πας για φαγητό αν οι τσέπες σου δεν είναι ξέχειλες.

Για έξοδα και λογαριασμούς ας μην το συζητήσουμε. Έτσι, για να περάσουμε ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο!