Έκανε μεγάλο άλμα και στα κρασιά και ήταν αναμενόμενο να σαρώσει τα βραβεία η Ένωση Ηρακλείου στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, κατακτώντας συνολικά οκτώ μετάλλια, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα, δείχνοντας ότι ο στόχος που έχει βάλει η διοίκηση και αφορά την στροφή στην ποιότητα έχει επιτευχθεί.
Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει δώσει βάση στις τοπικές ποικιλίες του νησιού και τη στήριξη του κρητικού αμπελώνα με το λιάτικο, το βιδιανό, το θραψαθήρι, τη βηλάνα και το κοτσιφάλι να κλέβουν την παράσταση στον διαγωνισμό.
Σημαντικό και το άνοιγμα του πρότυπου οινοποιείου στο κοινό, ένας πραγματικά υπέροχος πολυχώρος που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το κρητικό κρασί και να παντρέψει τον πολιτισμό με τον οίνο.
Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά προσπάθεια πολλών ανθρώπων, δεν είναι τυχαία η αναφορά του προέδρου κ. Γαβαλά στα εγκαίνια του επισκέψιμου χώρου για ένα δυνατό χειροκρότημα στους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ για τη σωστή δουλειά που κάνουν και άλλο ένα δυνατό χειροκρότημα στους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και για την ποιότητα των σταφυλιών που παραδίδουν στην οργάνωση.
Περιμένουμε πολλά από την ΕΑΣΗ όχι μόνο στο κρασί αλλά και στα άλλα προϊόντα που παράγει το νησί, τα επιτραπέζια σταφύλια μας, τη σταφίδα μας, το ελαιόλαδο και αν κρίνουμε από το αγροτικό όραμα που έχει η τωρινή διοίκηση, δεν θα αργήσει να κάνει παρεμβάσεις και σε αυτά μιας και αυτός είναι ο καταστατικός της ρόλος.
Για να είμαστε δίκαιοι, στη σταφίδα έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια με τη θυγατρική της, τη ΣΟΥΛΤΕΝΩΣΗ, και με την πρωτοβουλία που πήρε ο αντιπρόεδρος να μπει η σταφίδα σε όλα τα κυλικεία της Κρήτης για να γνωρίσουν επιτέλους τα παιδιά την κρητική διατροφή και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της σταφίδας μας, που απειλείται με εξαφάνιση.