Εξοργισμένο άκουσα χθες τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Σταύρο Γαβαλά με την ιστορία των ΞΕΝΙΑ!

Εξοργισμένο άκουσα χθες τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Σταύρο Γαβαλά με την ιστορία των ΞΕΝΙΑ!

«Δεν ξέρω πόσοι από μας προλάβανε εν λειτουργία τα ΞΕΝΙΑ στην παραλιακή και στον Καρτερό. Εγώ προσωπικά πρόλαβα το ΞΕΝΙΑ στην παραλιακή πολύ μικρός, συνήθως σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ- περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις και όχι δεν αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, μα στα ξενοδοχεία μιας και αυτό στην παραλιακή κατεδαφίστηκε, ενώ το άλλο στον Καρτερό είναι εγκαταλελειμμένο».

Τι συνέβη λοιπόν; «Εγώ πώς την πάτησα περνώντας από τον Καρτερό είδα ένα “οργασμό“  από έργα και πήγε το μυαλό μου στο ΞΕΝΙΑ ,μιας και τα συνεργεία που είδα ήταν προς τα εκεί. Έλα μου όμως που πλησιάζοντας γίνονταν  έργα σε ένα παρακείμενο ξενοδοχειακό συγκρότημα και όχι στο ΞENIA, που παραμένει εγκαταλελειμμένο και στα μαύρα του τα χάλια».

 

Η τύχη των 45 Ξενία

… Και συνέχισε: «Μπαίνοντας στο διαδίκτυο και κάνοντας αναζήτηση με τον όρο ΞΕΝΙΑ, ανακάλυψα 45 ΞΕΝΙΑ ανά την Ελλάδα, με τα περισσότερα να είναι εγκαταλειμμένα και ελάχιστα από αυτά να είναι σε λειτουργία και μάλιστα μερικά από αυτά να εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους.

Όλα σε προνομιακές περιοχές, άλλα δίπλα στο κύμα και άλλα  στο κέντρο πόλεων, μα  όλα από αυτά  σχεδόν το ίδιο μοτίβο, μιας και η φιλοσοφία τους ήταν να μοιάζει το ένα με το άλλο οδηγώντας σε ένα σύμπλεγμα από ξενοδοχεία τον καιρό εκείνο που μόνο ωραίες εντυπώσεις να αφήνουν στον ταξιδιώτη».

Και φτάνουμε εν έτη 2023 με τον τουρισμό να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τους ξενοδόχους να νοικιάζουν και τις αποθήκες – που λέει ο λόγος- και εμείς οι Έλληνες έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε κλειστά  απαξιωμένες μονάδες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν χιλιάδες τουρίστες, ενώ τώρα αποτελούν εστία μόλυνσης σε όλη την Ελλάδα και να μην είμαστε ικανοί να τα εκμεταλλευτούμε, λες και το κράτος δεν έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ που θα μπορούσε να έχει σαν έσοδα.

Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν και δείχνουν περίτρανα την αδυναμία του επιτελικού κράτους να διαχειριστεί περιουσία εκατομμυρίων, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε αυτή η περιουσία να περάσει στις Περιφέρειες ή στους Δήμους και αυτοί τάχιστα να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την άμεση αξιοποίησή τους με όλα τα οφέλη που θα άφηναν στην τοπική οικονομία, με καινούριες θέσεις εργασίας, αγορές τοπικών προϊόντων κ.λπ».